Knokke-Heist bezoeken als toerist?

ART Knokke-Heist

Met 50 deelnemende kunstgaleries wordt het 29ste open galerieweekend van Knokke-Heist een voltreffer. Tijdens het weekend van 31 oktober & 1 november staan creaties van onder meer Paul Delvaux, het Franse duo Todd & Fitch, Nederlands schilder Karel Appel en Italiaans ontwerper Carlo Hauner in de kijker. Reden te meer om tijdens het eerste weekend van de herfstvakantie af te zakken naar kunstzinnig Knokke-Heist.

ART Knokke-Heist is hét open galerieweekend met als doel kunst toegankelijk te maken voor iedereen. Aspirant of ervaren kunstkenner. De galeriehouders ontvangen je met open armen. Geen vraag is hun te veel. Kunst in Knokke-Heist wordt zo extra in de schijnwerpers geplaatst.

Maar kunstliefhebbers genieten het hele jaar door van een artistieke beleving. Zo stelt fotograaf Anton Corbijn in wereldprimeur zijn expo MOØDe tentoon in het cultuurcentrum. Ruim 10.000 bezoekers kwamen ondertussen langs en zagen dat het uitstekend is. De tentoonstelling met bijna 200 werken is nog tot en met 10 januari dagelijks geopend. En stip alvast zaterdag 5 december aan in je winteragenda. Want dan start Light ART, een smaakvolle lichtkunstwandeling doorheen Knokke-Heist.

Ook in de openbare ruimtes valt er op artistiek vlak heel wat te beleven. Het kunstpatrimonium breidt dan ook jaarlijks uit. Stadsbeelden en strandkunstwerken verrassen op onverwachte locaties. Groet elke dag eb en vloed met Folon, tuur mee met de Socorristas over de duinen naar de zee of flaneer langs 'de haas' van Flanagan bij ondergaande zon.

Kortom kunst behoort tot één van de onmisbare ingrediënten en biedt naast shoppen, natuur en gastronomie dé ultieme beleving in Knokke-Heist.

Praktische informatie

In de op maat gemaakte ART-brochure vind je alle kunstwerken, adressen en openingsuren van de galeries terug. De brochure is gratis te verkrijgen in de toerismekantoren van Knokke-Heist of bij één van de deelnemende kunstgaleries.

Toerisme Knokke-Heist vzw

Zeedijk-Knokke 660, 8300 Knokke-Heist T+32 (0)50 630 380 / www.myknokke-heist.be

Vertel het verder

Via Facebook Via Twitter