Knokke-Heist bezoeken als toerist?

Griepvaccinatiescore van 93% bij personeel AZ Zeno, uniek in Vlaams zorglandschap

In dit bijzondere COVID-jaar zorgde de jaarlijkse griepvaccinatiecampagne bij de medewerkers van het AZ Zeno voor een nieuw record: maar liefst 93% liet zich vaccineren tijdens de griepcampagne. Ongetwijfeld een van de hoogste vaccinatiescores binnen het Vlaamse ziekenhuislandschap.

COVID-19 maakte van 2020 een (op zijn zachtst gesteld) uitdagend jaar voor de zorgsector. De jaarlijkse griepcampagne voor griepvaccinatie bij de personeelsleden van

het AZ Zeno was daarom dit jaar nog net dat tikkeltje belangrijker dan andere jaren. Als zorgverlener of personeelslid in de zorgsector loop je immers niet enkel een hogere risico om griep te krijgen, maar ook om anderen (collega’s, patiënten en omgeving te besmetten.

Daarom organiseerde AZ Zeno net zoals de voorbije jaren een vrijwillige griepvaccinatie-campagne, die medewerkers zowel sensibiliseert als aanzet tot actie. Dat leidde net als vorig jaar opnieuw tot een record qua aantal gevaccineerde medewerkers, en wellicht een van de hoogste vaccinatiescores binnen het Vlaamse ziekenhuislandschap.

In totaal werd ruim 93% van de potentiële doelgroep AZ Zeno-medewerkers gevaccineerd tijdens de griepcampagne. Ten opzichte van het al hoge cijfer van vorig jaar (83%) betekent dat een enorme stijging van zo’n 10% . De stijging is merkbaar over heel het ziekenhuis (campus Knokke-Heist en campus Blankenberge), verspreid over alle diensten, van zorgeenheden tot administratie & keuken.

  • Op de dienst Intensieve Zorg en bij het dagziekenhuis op de campus Blankenberge is 100% van de medewerkers gevaccineerd.
  • De dienst Spoedgevallen, het Operatiekwartier, het Orthopedisch Centrum en het Dagziekenhuis Interne haalden een monsterscore.
  • Ook quasi alle artsen lieten zich vaccineren.

De actie werd actief gesteund door de directie, artsen, het comité InfectiePreventieBeheersing (IPB) en de arbeidsgeneeskundige dienst.

Vertel het verder

Via Facebook Via Twitter