Knokke-Heist bezoeken als toerist?

Antwerpse Pjez Unik Art Gallery opent 2de eigenzinnige kunstgalerij op zeedijk van Knokke-Heist

Pjez Unik bestaat dit jaar vijf jaar. De beste manier om dat te vieren is met de opening van een tweede galerij op de zeedijk 641 in Knokke vinden Jurgen Van Steen en zijn echtgenote Peggy De Meue. Vanaf woensdag 1 juli 2020 krijgt de galerij in de Kloosterstraat in Antwerpen er aan de kust dus een broertje bij. En omdat een groot feest momenteel niet aan de orde is, mag elke bezoeker die binnenloopt in de nieuwe galerij de hele zomer lang een beetje meegenieten. 

‘Het verlangen naar een tweede galerij is er altijd geweest,’ bekent Jurgen Van Steen. ‘In 2018 verhuisden we in de Kloosterstraat naar een groter pand waar de kunstwerken die we aanbieden de ruimte krijgen die ze verdienen. Daarnaast stelden we ook regelmatig voor kortere periodes op exclusieve externe locaties tentoon. De tweede galerij biedt ons echter een vaste tweede uitvalsbasis.’ 

Kunst voor iedereen 

Het opzet wordt anders dan in Antwerpen. De nadruk in Knokke-Heist zal liggen op de permanente collectie, terwijl in de Kloosterstraat ook maandelijkse thematentoonstellingen doorgaan. Het aanbod op de 100 m2 met zicht op zee zal wel even eclectisch en inspirerend zijn en werken bevatten van dezelfde kunstenaars aan wie Peggy en Jurgen ook in Antwerpen ruimte geven. 

“Kunst voor iedereen” is nog steeds onze leuze,’ benadrukt Jurgen Van Steen, naast bezieler ook Art Consultant van Pjez Unik. ‘We bieden originele kunst voor ieders smaak, maar ook voor ieders budget. In Antwerpen, maar vanaf 1 juli dus ook in Knokke-Heist.’ 

Eigenzinnig en divers 

Het succeselement in de formule van Pjez Unik is ontegensprekelijk de diversiteit, op vele vlakken. De galerij werkt samen met een kunstenaars-portefeuille van meer dan tachtig kunstenaars, die vijftien nationaliteiten vertegenwoordigen. Deze kunstenaars zijn onderling ook erg verschillend. Er zitten talenten bij wiens werken ook in musea te bewonderen zijn, maar evengoed geeft Pjez Unik kansen aan jonge (en oudere) beginnende kunstenaars. 

Feest! 

Vanaf 1 juli opent Pjez Unik Art Gallery de deuren dus in Knokke. Om dat te vieren geen grote opening, maar een attentie voor elke bezoeker tijdens de zomermaanden. 

Pjez Unik, Zeedijk 641 W13, Knokke. 

Openingsuren: vanaf 1 juli, dagelijks van 12 tot 18 uur 

Contact: jurgen@pjezunik.com of 0476 93 92 91 

Vertel het verder

Via Facebook Via Twitter