Knokke-Heist bezoeken als toerist?

Nieuwe ambachtelijke bakkerij-tearoom op het Keith Haringplein

Wie van de geur van brood, versgebakken croissants, heerlijke boterkoeken en smaakvolle taarten houdt, komt vanaf vandaag aan zijn trekken in Boulangerie Henri op het Keith Haringplein in de wijk Duinenwater. Zijn passie zette bakker-patissier James Swevers om in een eigen zaak die hij vernoemd heeft naar zijn vader en samen met zijn echtgenote Annelies runt.  (foto’s Anne-Marie Maertens) 

James Swevers (31) kreeg de passie voor brood en patisserie van kleins af ingelepeld. “Ik ben in een bakkerij opgegroeid. Mijn vader was bakker in de Provinciestraat in Antwerpen net achter het station. Daarna verhuisden we naar Blankenberge waar mijn ouders in de Bakkerstraat bakkerij Rik uitbaatten. Zeven jaar geleden gingen ze met pensioen en verhuisden ze naar Frankrijk.”  vertelt James Swevers.  

 

James werd met open armen verwelkomd bij Atelier Lucas in Knokke. “Ik vond er een heerlijke werkomgeving en leerde er fantastische mensen en unieke recepten kennen. Na de dood van mijn vader, drie jaar geleden, ging ik dromen van een eigen zaak waar ik mijn ding kon doen”, aldus James Swevers die ondanks de coronacrisis nooit twijfelde. “We zijn met de inrichtingswerken gestart toen corona uitbrak. Ik werkte vooral met kleine zelfstandigen en die hebben in coronatijd alles prachtig afgewerkt.”  

 

Knokke-Heists brood  

“Mijn vrouw Annelies heeft een oog voor inrichting. Ze koos voor lichte kleuren en een antiek Frans interieur met oude elementen, lambrisering en ornamenten. Vanuit de winkelruimte hebben klanten een volledig open zicht op de warme kant van de bakkerij. Op de oven met vulkanische steen en op de authentieke Franse kneders”, vertelt James. “Alle producten zijn van topkwaliteit. Startend van brood zonder kunstmatige toegevingen en bloem van zuiver Belgisch graan. We hebben trouwens een veldje in Westkapelle waar we in augustus oogsten. Ons polderbrood zal dan een 100 procent Knokke-Heists brood zijn, gemaakt met Knokke-Heistse tarwe geteeld op vruchtbare poldergrond. Alles is met liefde voor het ambacht huisgemaakt, ook onze confituur en choco.”  

 

Tearoom  

Annelies verwelkomt de klanten ‘s morgens in de gezellige tearoom. Zowel binnen als buiten telt de zaak 25 plaatsen.  Boulangerie Henri is open van 7 tot 17 uur en is gesloten op woensdag en donderdag.  

 

(Bron: Dirk Meulders – Brugs Handelsblad)  

Vertel het verder

Via Facebook Via Twitter