Knokke-Heist bezoeken als toerist?

Bakkers Soetaert en Lefevere organiseren actie om 850 ijsjes te schenken aan AZ Zeno

Bakkerijen Soetaert en Lefevere uit Knokke-Heist willen 850 ijsjes schenken aan het AZ Zeno. De bakkers slaan de handen in elkaar om de zorgverleners in tijden van corona een hart onder de riem te steken. En ook de getroffen ijsleverancier vaart er wel bij.
Met het initiatief willen bakkerijen Soetaert en Lefevere een dubbelslag slaan. Enerzijds wordt het zorgpersoneel van AZ Zeno in Knokke-Heist en Blankenberge zo een momentje van verpozing gegund, anderzijds is een bestelling van 850 ijsjes welgekomen voor ijsleverancier SuprICE.

850 ijsjes voor 850 zorgverleners

Dit bedrijf heeft eerder al een volledig ziekenhuis getrakteerd op lekkers, maar is ook getroffen door de crisis. Klanten kunnen in de bakkerijen van Soetaert en Lefevere voor een luttele 1,5 euro een ijsje doneren aan een dokter, verpleegster of iemand anders van het zorgpersoneel.
De actie begon op vrijdag 27 maart 2020, maar kende meteen heel wat meeval. De 850 ijsjes staan gelijk met het aantal zorgverleners in de campussen van Knokke-Heist en Blankenberge.

Maar door de federale maatregelen moet ook de levering van de ijsjes strikt verlopen. De leverancier gaat de ijsjes afzetten in een soort koelbox. Die wordt dan opgeslagen in een aparte ruimte waardoor elk personeelslid aan een ijsje kan komen.
Klanten kunnen terecht in vier winkels: drie bakkerijen van Lefevere in Knokke, Duinbergen en Heist en eentje van Soetaert in Heist.

(bron Junior Verbeeke – Het Nieuwsblad)

Vertel het verder

Via Facebook Via Twitter