Knokke-Heist bezoeken als toerist?

Café des Nations, B2B Appartments en Centum lanceren financieel steunplatform Comerse.be

Drie lokale handelaars van Knokke-Heist (Café des Nations, B2B Apartments en Boekhoudkantoor Centum) hebben met steun van de Raad Lokale Economie Knokke-Heist de handen in mekaar geslagen en een uniek platform opgezet: “Comerse”. Het is geen infoplatform maar een “financiële tijdmachine”. Via de site van Comerse kan iedereen zijn favoriete handelszaken nu al steunen door waardebons aan te kopen die dan later kunnen gebruikt worden van zodra de handelszaken weer open zijn. 

Nick Bullynck van kantoor CENTUM en lid van de Raad Lokale Economie: “Het was duidelijk dat onze regio door de coronacrisis heel zwaar zal getroffen worden. We zijn een toeristische regio en als er niemand komt, zijn er ook geen inkomsten. Op kantoor zijn we al een hele tijd bezig om aan de hand van de cijfers een gezondheidscoach te zijn voor al onze klanten. We zijn de laatste weken direct de vaste kosten gaan accentueren en zijn samen met de klanten gaan kijken hoe we die zo goed mogelijk kunnen opvangen. Alle maatregelen die er zijn en nog aankomen, zijn welkom maar we merken vooral dat die mentale gezondheid overal een duw aan het krijgen is. Daarom wilden we een soort solidariteit op gang trekken en de paasvakantie toch, al zij het enkel virtueel, op gang trekken door de mensen te laten shoppen. Op die manier geven de klanten aan hun favoriete handelszaken mee dat ze hun niet vergeten zijn en beschikken de handelszaken nu al een stukje over de omzet die anders later zou komen. Het geeft een betere financiële en ook mentale weerbaarheid”. 

De solidariteit en het vertrouwen in de toekomst lopen als een rode draad door het project. Laura Byl van “Café des Nations”: “We trachten zo iedereen een hart onder de riem te steken en te zorgen dat we na deze ongekende situatie nog meer op elkaar kunnen rekenen dan ooit! Als moeder van een 2 jaar oude dochter hoop ik op deze manier ook haar en alle andere kinderen hun toekomst te verzekeren en ze te laten zien dat we samen sterk staan en geen enkele crisis ons klein krijgt!” 

Filip De Baets van B2B Apartments legt uit hoe het werkt: “Vanaf zaterdag 4 april 2020 om 12 uur kan iedereen waardebonnen kopen van zijn favoriete handelszaken. Elke handelaar kan zich wel vanaf nu reeds inschrijven. Op die manier zullen de klanten vanaf 4 april elke handelaar direct kunnen vinden. Iedere waardebon kan verzilverd worden in de gekozen handelszaak of bedrijf. Deze bonnen hebben elk een unieke code en kunnen gebruikt worden als betaalmiddel. Het bedrag van de verkochte waardebonnen wordt per 5 dagen op rekening gestort van de gekozen handelaar. De waardebonnen hebben geen vervaldatum en kunnen zolang de zaak bestaat, worden gebruikt. Ik hoop met deze actie alle handelaars en bedrijven in onze streek een mogelijkheid te bieden om een vooruitbetaalde cashflow te genereren in deze moeilijke tijd!” 

Dus handelaars schrijf jullie nu in via de site. En aan alle klanten koop en steun jullie handelaars vanaf 4 april. De paasvakantie schieten we virtueel op gang. Laat de handelaars niet in de steek en zie mekaar al lachend terug na de crisis! 

Voor meer informatie: 0468 408 408 – info@comerse.be – Filip De Baets 0495 79 39 87 – nick@centum.be – Nick Bullynck 

Vertel het verder

Via Facebook Via Twitter