Knokke-Heist bezoeken als toerist?

Laat je gratis persoonlijk videocoachen voor een optimale mentale en fysieke gezondheid door John Parisis en Lotje Vermeille!

Meer bewegen in deze blijf-in-uw-kot-tijden? Voor de een is dat een eitje, de ander weet niet hoe hij daaraan begint of dat überhaupt volhoudt. Gelukkig zijn er hulplijnen. Zoals onze professionele Knokke-Heistse coaches John Parisis en Lotje Vermeille die samen met jou simpele manieren zoeken om elke dag wat actiever te zijn in en rond het huis. Bewegen is immers belangrijk voor iedereen. Omdat ze het belang hiervan vandaag nog groter inschatten, videocoachen John en Lotje tijdens de corona periode aan RIZIV tarief. De persoonlijke bijdrage van de deelnemer is dus €0 ! 

Zo’n coach wordt voluit een ‘Bewegen Op Verwijzing-coach’ genoemd. ‘Op Verwijzing’, omdat deelnemers van zo’n coachingtraject normaal via de huisarts terechtkomen bij deze speciaal opgeleide coach. Maar aangezien onze huisartsen zich nu focussen op urgente zaken zoals o.a. de coronacrisis, is die verwijzing tijdelijk niet nodig. Met andere woorden: iedereen die niet genoeg beweegt, veel langdurig stilzit en nood heeft aan meer beweging, kan zo’n coach inschakelen. En dat meer bewegen is nu belangrijker dan ooit, zowel op fysiek als op mentaal vlak. Want in deze tijden met minder sociale contacten en grote onzekerheden doet zo’n ondersteuning voor meer beweging echt goed.  

Laagdrempelige, persoonlijke aanpak 

Hoe gaat een Bewegen Op Verwijzing-coach precies te werk? Vooral: op maat. De coach zoekt samen met de deelnemer naar simpele manieren om meer te bewegen in het dagelijkse leven en blijft die deelnemer hiervoor van op de zijlijn motiveren en aanmoedigen. En het gaat niet om dure fitnessabonnementen – zou nu toch moeilijk zijn –, maar om het zoeken én vinden van meer beweegmogelijkheden thuis en in de dichte omgeving. Lang verhaal kort: de coach zet zijn deelnemer op weg naar een fitter, actiever leven en volgt hem of haar daarbij nauw op.  

Een project met bewezen effect 

Bewegen Op Verwijzing is een project van het Vlaams Instituut Gezond Leven, o.a. in samenwerking met Sport Vlaanderen, dat al sinds zijn opstart in 2017 meer dan 4.900 Vlamingen tot een actiever leven heeft gebracht. Vandaag zijn er 115 Bewegen Op Verwijzing-coaches actief, verspreid over heel Vlaanderen.  

Of Beweging Op Verwijzing aanslaat? Uit onderzoek blijkt van wel: meer dan 7 op de 10 deelnemers geeft aan zich algemeen beter te voelen, 5 op de 10 kan beter met problemen om en 4 op de 10 zegt beter te slapen na Bewegen Op Verwijzing.   

Lijkt dit je wel wat? Neem dan contact op met onze sympathieke Knokke-Heistse videocoachen en geniet van een gratis bewegingsconsultatie!  

John Parisis 

0477 92 19 44 

knokke-heist.john@bewegenopverwijzing.be 

 

Lotje Vermeille 

0477 82 69 96 

knokke-heist.lotje@bewegenopverwijzing.be 

 

Vertel het verder

Via Facebook Via Twitter