Knokke-Heist bezoeken als toerist?

15de Ambacht in de kijker in het teken van ethiek en duurzaamheid

De vijftiende editie van de nationale wedstrijd Ambacht in de kijker gaat van start. Hiermee geven de FOD-economie en talrijke partners de ambachtelijke sector de volle aandacht die hij verdient. Het doel van de wedstrijd is om kwaliteitsvolle ambachtsmannen en -vrouwen te laten schitteren, om zo de ambachten te promoten bij het grote publiek en ook jongeren te enthousiasmeren voor deze sector. Creëer jij producten op een doordachte, bewuste en respectvolle manier? Heb je bijzondere aandacht voor ethische en ecologische aspecten? Ga jij de uitdaging aan om de impact op het milieu zo gering mogelijk te houden? Stel je dan uiterlijk op vrijdag 7 februari 2020 kandidaat om ambachtsman of –vrouw van het jaar te worden!

Ethische en ecologische aspecten

Voor de editie van 2020 gaat de aandacht uit naar de ethische en ecologische aspecten. De initiatiefnemers willen ambachten die zich bijzonder bewust zijn van de actuele uitdagingen op milieugebied in de verf te zetten. Een focus op ambachtsmannen en -vrouwen die ethisch en duurzaam te werk gaan en die op een rationele en respectvolle wijze omgaan met mens, natuur en materiaal. Ambachtslieden met oog voor het werken met milieuvriendelijke, herbruikbare en lokale materialen. Mannen en vrouwen die de ecologische waarden uitstralen en overbrengen door ze dagelijks toe te passen in hun ambacht, in de reflectie over de toekomst van hun ambacht en in de vorming van jongeren tot toekomstige ambachtslieden.

Anders werken en consumeren

Ambacht in de kijker wil zo het grote publiek en de volwassenen van morgen bewust maken dat er ook op een andere manier kan gewerkt en geconsumeerd worden, door op een doordachte, bewuste en respectvolle manier om te gaan met grondstoffen, natuurlijke producten en de medemens. Hierbij wordt gedacht aan o.a. aan de samenstelling en oorsprong van de gebruikte producten en materialen, productiemethodes die de impact op het milieu zo gering mogelijk houden, hergebruik en recyclage, het lokale aspect en de korte keten, een bewust ethische productieproces, opteren voor bio, zero-waste, etc….

Voor alle info:

Vertel het verder

Via Facebook Via Twitter