Knokke-Heist bezoeken als toerist?

Koninklijk Toneelgezelschap Knokke-Heist kijkt hoopvol naar theaterseizoen 2020-2021

Het Koninklijk Toneelgezelschap Knokke-Heist had omwille van de coronamaatregelen de komedie ‘De pineut’ in een bewerking en regie van Jan Charles verplaatst van 26, 27 en 28 maart naar 18, 19 en 20 juni 2020. Verder repeteren en ook het afwerken van deze prachtige komedie binnen de coronanormen (zie instructievideo) werden moeilijker. Ook omwille van de onzekerheid werd uiteindelijk na overleg tussen het gemeentebestuur Knokke-Heist, het Cultuurcentrum Scharpoord en het bestuur van het KTKH beslist om de tweede productie van het werkjaar 2019-2020 te annuleren.  

De Pineut verplaatst naar 25, 26 en 27 maart 2021 

Het bestuur: “We vinden dat jammer voor de trouwe toneelliefhebbers waarop het KTKH al jaren op kan rekenen, maar we zijn er zeker van dat iedereen zal begrijpen dat we handelen in het algemeen belang, onze kostbare gezondheid.” Uitstel is geen afstel. ‘De pineut’ komt er hoe dan ook, want aan enthousiasme en vindingrijkheid ontbrak het bij de spelers zeker niet. De hele groep vindt het stuk gewoonweg té goed om het te annuleren! Deze lichtvoetige zedenkomedie is dan ook verschoven naar 25, 26 en 27 maart 2021. In ‘De pineut’ van Georges Feydeau krijgt de toeschouwer te maken met een aantal driehoeksrelaties met een hoog Fawlty Towers-gehalte.  

Terugbetaling verkochte tickets 

Alle verkochte kaarten worden volledig terugbetaald en dus niet meer omgewisseld. De eerdere berichtgeving hieromtrent is dus gewijzigd. Aangekochte kaarten kunnen dus niet meer gebruikt worden voor maart 2021. 

Klucht De tante van Charlie in een regie van Jo Berten 

Dat het KTKH hoopvol naar het theaterseizoen 2020-2021 kijkt, bewijst de planning van de volgende producties. Op 17, 18 en 19 december 2020 regisseert Dominique Berten de klucht ‘De tante van Charlie’. Dit stuk werd oorspronkelijk geschreven door Brandon Thomas uit de Londense West End waar de productie in de Victoriaanse tijd maar liefst 6 jaren werd gespeeld. Een klucht waarbij twee dolverliefde vrienden op beeldschone zusjes door de vader van de meisjes verplicht worden dat er op een afspraakje een gezelschapsdame aanwezig is, de steenrijke tante van Charlie. 

Regisseur Dirk Deckers die in maart 2021 zou regisseren, bleek voor een wissel bereid voor december 2021. Op 9, 10 en 11 december 2021 staat de volkse komedie van Bruno Timp ‘Drinkt God Duvel?’ op het programma. 

Coronabrief(ing) 

Recent ontvingen alle leden van het KTKH een Coronabrief. Dit initiatief van bestuurslid Steve Poppe steekt boordevol pittige vitamines om alle spelers en medewerkers een hart onder de riem te steken. Het KTKH-gevoel blijkt nog steeds groot met o.a. een ABC van het toneel, een interessant artikel over het instuderen van tekst, poëzie, een korte terugblik op 100 jaar toneel én als slot de vurige wens om straks weer te acteren voor het trouwe publiek. “Het KTKH kijkt dus hoopvol naar het toneelseizoen 2020-2021 en zelfs al verder!” aldus het bestuur. 

Foto 2: De enthousiaste cast van ‘De pineut’ met regisseur Jan Charles die het stuk in 2021 zal opvoeren. 

Foto 3: Het bestuur van KTKH. Van links naar rechts: ondervoorzitter Yves Merlevede, Janice Gryson, Thomas Coolen, persverantwoordelijke Dominiek Segaert, Steve Poppe, voorzitster Magda Lievens, penningmeester Dirk Timmerman, Marc Mortier. 

Vertel het verder

Via Facebook Via Twitter