Knokke-Heist bezoeken als toerist?

Telefonische hulp bij invullen van je belastingsbrief

Vanwege de maatregelen in het kader van het COVID19-virus zijn de zitdagen voor het invullen van de belastingbrief in CC Scharpoord en Sociaal Huis geannuleerd. Heb je problemen met het zelf invullen van je aangifte personenbelasting? Geen nood! Een medewerker van de Federale Overheidsdienst Financiën staat klaar om samen met jou een telefonische aangifte te doen. Het enige wat je hiervoor hoeft te doen, is uiterlijk op vrijdag 12 juni 2020 bellen naar het Sociaal Huis (T 050 530 900) om je naam, telefoonnummer en rijksregisternummer door te geven. Daarna belt een medewerker van de Federale Overheidsdienst Financiën je op en maakt dan een afspraak om de aangifte telefonisch in te vullen.  

Wat als telefonische bijstand niet mogelijk is? 

Indien telefonische bijstand niet mogelijk is, kun je alle attesten en fiches in de bruine enveloppe stoppen samen met de blanco aangifte. Deze enveloppes worden in het Sociaal Huis en stadhuis verzameld. De Federale Overheidsdienst Financiën zal deze verder verwerken en je via de post een attest van indiening bezorgen. Deze enveloppe kan tijdens de openingsuren in het Sociaal Huis op het Kraaiennestplein 1 in Heist bezorgd worden. Buiten de openingsuren kun je deze deponeren in de brievenbus. In het stadhuis op het Alfred Verweeplein kan de enveloppe in de beschikbare brievenbus gedeponeerd worden.  

Pas op voor internetfraude! 

Belangrijk! Pas op voor Phishing (internetfraude): een medewerker van de Federale Overheidsdienst Financiën stelt zich voor met naam en functie en zal NOOIT je bankgegevens vragen, voorstellen om op huisbezoek te komen of via email vragen om achterstallige schulden te vereffenen. Een aantal inwoners in Knokke-Heist zijn in de loop van deze week ook al opgebeld door zogezegd de belastingdienst in Brussel. Ze kregen via sms een bevestiging van een afspraak van 13 tot 18 uur maar de belastingdienst maakt geen afspraken na 17 uur en verstuurt geen sms'en. Het Sociaal Huis moet bovendien zijn lijst nog doorsturen naar de belastingdienst. Laat je dus niet in de luren leggen! 

Openingsuren Sociaal Huis Knokke-Heist, p/a Kraaiennestplein 1, 8301 Knokke-Heist: ma-vrij 9-12.30 en 13.30-16 u. 

Vertel het verder

Via Facebook Via Twitter