Knokke-Heist bezoeken als toerist?

JCI Knokke-Heist organiseert lezing Positief opvoeden in tijden van corona

De Junior Chamber International (JCI) Knokke-Heist organiseert op donderdag 15 oktober 2020 om 20 uur in het CC Scharpoord een lezing over positief opvoeden in tijden van corona. An Coetsiers, klinisch psycholoog en gedragstherapeut verbonden aan De Praatdoos, vertelt hoe je de band met je kinderen kunt versterken en positief gedrag kunt aanleren. 

Verschillende rollen een uitdaging 

De voorbije maanden moesten heel wat (groot)ouders en opvoeders meer dan ooit verschillende rollen (sturende ouder, motiverende leerkracht, warme bubbelgenoot, luisterend oor, …) combineren. In sommige gezinnen vielen deze rollen gemakkelijk te combineren. In andere gezinnen werd hier meer mee geworsteld en vormde positief opvoeden een hele uitdaging.  

Positief opvoeden 

Tijdens deze infoavond staat An Coetsiers stil bij volgende vragen: Hoe kan ik mijn kind steeds positief aanmoedigen? Hoe pak ik ongewenst gedrag op een positieve manier aan? Hoe creëer ik een stabiele, ondersteunende en warme relatie met mijn kind in een context waar ook voldoende oog is voor structuur en het aanleren van regels? Tijdens deze lezing gaat An Coetsiers dieper in op deze vragen, wat positief opvoeden juist is en hoe je dit thuis praktisch kan toepassen… ook in deze coronatijd.  

Vooraf inschrijven 

Wens je deze lezing bij te wonen, dan word je verzocht om op voorhand in te schrijven. Nadien krijg je nog een bevestiging want het aantal plaatsen is beperkt en afhankelijk van het aantal bubbels. Indien je alsnog belet zou zijn, dan is het wenselijk tijdig te verwittigen zodat anderen je plaats kunnen innemen. 

Doelgroep: ouders en opvoeders van kinderen <12 jaar 

Info & inschrijven: voorzitter@jcikh.be 

Vertel het verder

Via Facebook Via Twitter