Knokke-Heist bezoeken als toerist?

April: ideaal moment om je gazon te maaien of in te ruilen voor een prachtige bloemenweide

In deze coronatijd hebben heel wat inwoners meer tijd om in hun tuin te werken. Het weer wordt stilletjes aan wat warmer, hoog tijd om het gras te maaien dus. Maai het de eerste keer niet te kort, zet je machine op de hoogste stand en maai alleen de topjes, een paar dagen erna nog wat korter en daarna kun je het op je gewone lengte maaien.  

Laat je grassnippers gewoon liggen, eerst en vooral recycleer je op die manier je groenafval en ondertussen hoef je je gazon niet meer bij te bemesten. Kale plekken kunnen nu ook worden ingezaaid, hark de bovenste laag van de grond wat los en zaai het graszaad evenredig verdeeld in.  Hark het een beetje onder en druk de grond aan. Als je geen grasrol hebt, kun je er een plank op leggen en erop gaan staan.   

Misschien wil je wel een stuk van je gazon inruilen voor een prachtige bloemenweide en help je zo de biodiversiteit in je tuin een handje. Kies voor een bloemenmengsel aangepast aan jouw grond voor het beste resultaat. Bij de milieudienst van Knokke-Heist kunnen de medewerkers je al een stapje op weg helpen met een gratis zakje bloemenzaad. Geef een seintje met vermelding van je adres en we sturen het bloemenzaad op per post.

Voor meer info:

 

Vertel het verder

Via Facebook Via Twitter