Knokke-Heist bezoeken als toerist?

Tom Desutter stopt met voetballen bij RKFC maar gloednieuw jong talent volgt in zijn voetsporen

Nadat de Belgische Voetbalbond eerder positief advies had gegeven voor de licentie voor 1ste klasse amateur, werd deze op woensdag 8 april 2020 nu ook effectief toegewezen aan Royal Knokke FC. Verleden week maakte spits Tom De Sutter spijtig genoeg bekend dat hij op zijn 34ste zijn voetbalschoenen aan de haak hangt. De voormalige Rode Duivel zegt het voetbal dus definitief vaarwel. De Sutter speelde aanvankelijk bij Cercle Brugge en versierde daarop een transfer naar Anderlecht, waar hij 3 keer kampioen werd. Uiteindelijk zou Tom bij rivaal Club Brugge belanden, waar hij zijn laatste kunstjes op het allerhoogste niveau zou uitoefenen. Met Club won hij in 2015 de beker. Hij scoorde toen in de finale tegen Anderlecht. De Sutter verdedigde ook nog de kleuren van onder meer Lokeren en Oostende en voetbalde het afgelopen seizoen bij Knokke, waar hij na de stopzetting van de amateurreeksen met zijn team kampioen werd. RKFC verliest dus een sterspeler maar probeert dit verlies te compenseren met tal van nieuwe transfers.

Zo tekende Zakari Junior Lambo een contract voor 2 seizoenen bij RKFC. De 21-jarige flankaanvaller was het voorbije seizoen één van de smaakmakers bij KSK Ronse. Voorheen kwam hij uit voor K. Sint-Eloois-Winkel Sport met wie hij kampioen speelde in 2de Amateur. Hij genoot zijn jeugdopleiding bij R. Excelsior Mouscron.  

Ook zijn teamgenoot bij KSK Ronse, de 25-jarige flankaanvaller Gyamfi Kyeremeh komt zich voor 2 seizoen aansluiten bij RKFC. Voorheen kwam hij uit voor KRC Gent, Oldham Athletic AFC (Engeland) en Eintracht Braunschweig (Duitsland). Hij genoot zijn jeugdopleiding bij SV Zulte-Waregem, KSC Lokeren en Waasland-Beveren. 

Verder trekt Nico Binst trekt voor 2 seizoenen de blauw-wit outfit van RKFC aan. De bijna 28-jarige centrumspits trof afgelopen seizoen 9 keer raak in 1ste Amateur bij K. Rupel Boom F.C. Voorheen deed hij de netten trillen bij RWDM, Lierse, Antwerp en Hamme. Hij genoot zijn jeugdopleiding bij o.a. Lokeren en Club Brugge. 

Daarvoor werd ook al het contract van middenvelder Simon Savaete en doelman Amaury Verdruye verlengd. Kapitein Savaete tekende bij tot medio 2022 en begint dus aan zijn 6de seizoen bij RKFC. Jonge doelman Verdruye tekende een overeenkomst voor 1 seizoen en begint aan zijn 3de seizoen bij RKFC. 

 

Vertel het verder

Via Facebook Via Twitter