Knokke-Heist bezoeken als toerist?

Kandidaat Prins Carnaval Michel 2.0 gooit zich in de strijd met jonker/roosje Redgy

De strijd om de prinsentitel is in Knokke-Heist nu echt begonnen. Kandidaten Bieze en Michel 2.0 doen er alles aan om de carnavalisten aan hun zijde te krijgen. Zo zorgen ze intussen allebei voor gratis vervoer tijdens het Prinsenbal vanuit de deelgemeente Heist naar ’t Verzet in Duinenwater. Kandidaat Prins Carnaval Michel 2.0 pakt zelfs uit met een bijkomende stunt. Terwijl de traditie het wil dat een Prins Carnaval vergezeld is van een vrouwelijk roosje of een Prinses Carnaval kiest voor een mannelijke jonker, breekt Michel 2.0 voor het eerst met deze aloude  traditie. “Waarom zou een Prins Carnaval anno 2020 ook niet kunnen kiezen voor een jonker in plaats van een roosje”, vroeg Michel zich af. En hij voegde daarbij meteen de daad bij het woord en bombardeerde Redgy Desmidt tot zijn intieme carnavalchaperon(ne). 

Dat ook carnaval mee evolueert met de tijdsgeest is normaal. Als het van Michel afhangt, mag het zelfs telkens een beetje anders en zotter zijn. Hij stapte meteen naar uitgeweken Heistenaar Redgy Desmit met de vraag zijn jonker/roosje te worden. “Ik moest hier echt niet lang over nadenken”, vertelt Redgy, gewezen Prins Carnaval (1993) van Knokke-Heist. Redgy zit zelf ook niet verlegen om een stunt en zou zowel jonker als roosje kunnen spelen tijdens de carnavalsdagen.  Als zoon van André Desmit, eveneens oud Prins carnaval van Heist kreeg hij het carnaval met de paplepel en bijhorende confetti binnen en barst hij van de creativiteit.

Alle kleuren van de regenboog

“Ik wil ook een statement maken met mijn rol als jonker/roosje . Carnaval is niet enkel geel/groen maar mag best alle kleuren van de regenboog krijgen, zegt Redgy. Vorig jaar was er de carnavalhit “kom uit de kast”. Voor velen is carnaval een event waar iedereen kan zijn wie hij of zij wil zijn. Waarom zou een hetero Prins carnaval dat ook niet kunnen en niet kiezen voor een roosje maar voor een man/ vriend  als jonker of een prinses voor roosje/vriendin.  We zijn allemaal hetzelfde en tradities mag je ook wel eens breken”, lacht Desmit. Hij was ook de eerste Prins Carnaval met een gevolg vol vrouwen.

Kortom, na de doortocht van Michel 2.0 en zijn Jonker Redgy mocht hij verkozen zijn, zal carnaval in Heist nooit meer hetzelfde zijn. Het duo staat klaar om alle carnavalisten te overtuigen om tijdens het Prinsenbal op Michel 2.0 te stemmen. “We hebben de komende weken nog wel een paar stunts klaar staan”, zegt Redgy. “We gaan iedereen mobiliseren om samen met ons Carnaval Heist de flair te geven die ze verdient. Samen voor een geel/groene toekomst met een roos lintje”, lacht kandidaat Prins Carnaval Michel 2.0.

Of hij ook gay of bi is? “Neen, maar carnaval is voor iedereen”, besluit Michel 2.0

Vertel het verder

Via Facebook Via Twitter