Knokke-Heist bezoeken als toerist?

Politie betrapt vier jongemannen met drugs en schrijft 59 pv’s voor inbreuken op coronamaatregelen uit

De lokale politie Damme/Knokke-Heist betrapte vorige week vier jongemannen met verdovende middelen op zak. De jongeren, waaronder drie minderjarigen, liepen tegen de lamp tijdens een controle van hun wagen in Knokke-Heist. Ze hadden alle vier verdovende middelen bij. Een van de minderjarigen toonde eerst 7,9 gram marihuana, maar verborg nog 49,1 gram onder zijn trui. In de wagen trof het politieteam ook 31,7 gram hasj, een weegschaal en een mes aan. De minderjarige is in opdracht van het parket overgebracht naar een gesloten centrum voor jongeren. 

59 processen-verbaal voor inbreuken op coronamaatregelen 

De Lokale Politie Damme/Knokke-Heist stelde sinds 31 oktober  2020 ondertussen ook al 59 inbreuken op de coronamaatregelen vast: 

  • samenscholing: 25 processen-verbaal, 
  • mondmaskerplicht: 15 processen-verbaal, 
  • verplaatsing (nachtklok): 14 processen-verbaal, 
  • sociale afstand: 4 processen-verbaal, 
  • bevel tot sluiting: 1 proces-verbaal.  

Vrijdagavond 6 november 2020 kwam in de meldkamer een bericht binnen over geluidsoverlast afkomstig uit het natuurgebied Het Zwin. Enkele jongeren hielden er een lockdownfeestje in de duinen. Bij het opmerken van het politieteam stoven de jongeren uiteen. Acht minderjarigen uit de provincie Waals-Brabant werden staande gehouden en kregen een proces-verbaal. Het team trof ook zes fietsen aan die door de andere jongeren werden achtergelaten.  
 

Vertel het verder

Via Facebook Via Twitter