Knokke-Heist bezoeken als toerist?

Marie-José breit wollen jas voor Boothuisbusje

Sinds vrijdag 13 maart 2020 zit het Boothuis dat woonondersteuning biedt aan volwassen personen met een mentale beperking, noodgedwongen in lockdown. Op woensdag 13 mei 2020 vierde bewoonster Marie-José er haar 68ste verjaardag. Tijdens deze coronaperiode produceerde deze naarstige dame heel veel breiwerk. Met al dat breigoed werd het busje van het Boothuis ingepakt. Het voertuig kan dit wollen jasje best gebruiken nu hij al zolang heeft stilgestaan.  

Woonondersteuning 

Het Boothuis biedt momenteel woonondersteuning aan 15 personen in Knokke-Heist en Blankenberge. Sinds 13 maart 2020 verblijven 10 bewoners voltijds in de Vissersstraat/Pannenstraat in Heist. 4 Bewoners worden enkel nog telefonisch begeleid of kunnen buitenshuis een contactmoment hebben voor een babbel met een begeleider. 1 bewoonster koos ervoor om terug naar huis te gaan en wordt daar door de ouders heel goed opgevangen. 

Met 10 samenwonen niet zo evident 

Na 8 weken geen uitstappen, geen weekendje naar familie, geen bezoekjes in het Boothuis, geen terrasjes, geen feestjes, geen dagcentrum, geen begeleid werk, kijken ook begeleiders en bewoners uit naar het eerste bezoek dat hier mag langskomen onder strikte richtlijnen buiten op de koer. 

De Boothuis-begeleiders doen fantastisch werk om de dagbesteding voor iedereen zo gevarieerd mogelijk te maken. Ze splitsen op in kleine groepjes om te wandelen, fietsen, koken, spelletjes te spelen,... Dagelijks wordt samen met bewoners en begeleiders bekeken wat er op het programma staat. Maar iedereen kan zich wel voorstellen dat samenwonen met 10 niet altijd evident is.  

Gemis aan knuffelen 

“Juist daarom wil ik alle bewoners enorm bedanken en feliciteren hoe ze met elkaar omgaan in deze moeilijke tijden” vertelt Tine Van Hoof, coördinator van het Boothuis. “Via Skype, Messenger, Whatsapp hebben we veel contact met het netwerk van alle bewoners. Maar wat missen we het om elkaar eens goed te kunnen knuffelen” geeft Tine toe. “We voelen ons door de buurt, de familie van de bewoners, de gemeente, onze collega’s van de andere afdelingen heel erg gesteund in deze periode. We hopen dan ook zoals de rest van de wereld dat we gezond blijven en de komende zomer kunnen genieten van een leuke tijd” besluit de coördinator van het Boothuis.  

Vertel het verder

Via Facebook Via Twitter