Knokke-Heist bezoeken als toerist?

Reisreportage over Zuidwest-Engeland met Jan en Rita Thienpont voor vtbKultuur Knokke-Heist/Volksontwikkeling

Op vrijdag 16 oktober 2020 om 14.30 en 20 uur in het Cultuurcentrum Scharpoord kan het publiek genieten van de reisreportage die Jan en Rita Thienpont-Vanden Branden voor Volksontwikkeling maakten tijdens hun trip in Zuidwest-Engeland.   

Dit minder bekende deel van Engeland zal vele bezoekers verrassen. Spontaan voel je sympathie voor deze prachtige streek waar geschiedenis en legenden levendig worden gehouden in de vele landhuizen en kastelen met hun sierlijke tuinen, zoals o.a. Tintagle, Buckland Abbey, Mount Edgcumbe, Cotehele, Saint Michael’s Mount, Lanhydrock, Wilton House en het Eden Project. 

Rond de hele rotsige kust loopt een wandelweg (South West Coastal Path) die kleine vissersdorpen, verdoken kreken, woeste landtongen en bedrijvige havensteden verbindt, o.a.: Lynmouth, Newquay, Land’s End, Mousehole, Saint Ives, Penzance, Plymouth, Dartmouth, Torquay, Lulworth Cove, Old Harry Rocks. 

De stille, charmante dorpjes in het groene golvende binnenland contrasteren sterk met de grootse historische bouwwerken in drukke steden (Truro, Wells, Exeter, Bath, Salisbury). Met Jan en Rita Thienpont-Vanden Branden bezoeken we uitgestrekte heidevlakten, zoals Bodmin Moor, Dartmoor en Exmoor. We genieten van een ontmoeting met wilde paarden en herten. De beroemde steencirkels van Stonehenge en Avebury hebben hun mysterieuze aantrekkingskracht nog niet verloren. Zuidwest-Engeland om van te snoepen! 

Voor deze voorstelling dient men met de gezinskaart Volksontwikkeling gratis te reserveren in het Cultuurcentrum Scharpoord. Reservatie van genummerde toegangskaarten is verplicht. Losse kaartjes kunnen ook aangekocht worden. Digitale reservatie is niet mogelijk. De coronamaatregelen worden gerespecteerd met het dragen van een mondmasker, ontsmetten handen, bewaren afstand. 

Organisatie:  vtbKultuur Knokke-Heist 

Info: 

vtbKultuur Knokke-Heist / Dominiek Segaert / 0479691865 / dominiek.segaert@skynet.be  /http://www.vtbkultuur.be/knokke-heist 

Davidsfonds Knokke / Annie Poissonnier / / annie.poissonnier@gmail.com 

9 EUR / 7 EUR LEDEN DAVIDSFONDS, VTBKULTUUR, UITPAS, EYCA-PAS - Losse kaartjes dienen op voorhand aangekocht te worden in Scharpoord. 

ABONNEES VOLKSONTWIKKELING: GRATIS MITS RESERVATIE IN SCHARPOORD EN VERTOON GEZINSKAART. 

(Foto: Jan Thienpont - Rechtenvrij)  

 

Vertel het verder

Via Facebook Via Twitter