Knokke-Heist bezoeken als toerist?

Werelddag van het verzet tegen armoede

17 oktober is Werelddag van het verzet tegen armoede. Het ontstaan ervan gaat terug tot 17 oktober 1987 toen een 100 000 mensen op de esplanade du Trocadéro in Parijs verzamelden om slachtoffers van extreme armoede, geweld en honger te herdenken. In het Palais de Chaillot in de wijk Trocadéro werd in 1948 de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens ondertekend. Jaarlijks brengen tal van organisaties op 17 oktober armoede onder de aandacht van het grote publiek. In Knokke-Heist zijn het Koning Rocco, Robby en hun kompanen die alles weten over armoede. Ga je mee op zoek naar hen? Doe die warme jas en muts maar aan en ga tussen 17 oktober en 17 november 2020 met Koning Rocco, zijn raadsleden en Robby op verkenning in Knokke of Heist langs één van de twee (identieke) parcours met daarin de favoriete plekjes van onze jeugd.  

Coronaveilige tocht met speelse doe-activiteiten  

Heb je een gsm? Neem hem zeker mee! Onderweg geven Koning Rocco en zijn kompanen jullie enkele speelse coronaproof doe-activiteiten. Ideaal om in je veilige bubbel eens lekker gek te doen of die saaie dag in de herfstvakantie in te vullen. Deze staycation-tocht is ideaal voor families/bubbels met speurneuzen van 6 tot 12 jaar en is perfect te voet of met de fiets te doen. Jongere kinderen genieten er zeker ook van mits wat hulp. Samen staan we even stil bij (kans)armoede want Koning Rocco wil er met Robby en zijn raadsleden voor zorgen dat elk kind gelijke kansen krijgt om te spelen en volop van het leven te genieten. 

TIP: op zaterdag 17 november 2020 vieren we samen feest want dan gaat de website van het Huis van het Kind online: www.knokke-heist.be/huisvanhetkind 

Voor meer info: Huis van het Kind T 050 530 900 

Vertel het verder

Via Facebook Via Twitter