Knokke-Heist bezoeken als toerist?

Coronamaatregelen verlengd tot 3 mei

Tijdens de Nationale Veiligheidsraad van woensdag 15 april 2020 is beslist om de nu geldende inperkingsmaatregelen te verlengen tot en met 3 mei 2020. Om deze verlenging van de maatregelen draaglijker te maken, mogen doe-het-zelfwinkels en tuincentra vanaf zaterdag 18 april 2020 opnieuw openen onder dezelfde voorwaarden als voedingswinkels. De veiligheidsafstanden moeten daarbij worden gerespecteerd. In Knokke-Heist wordt ook het gratis parkeren op het hele grondgebied verlengd tot 3 mei 2020. Ook honden blijven op het strand toegelaten zolang de federale coronamaatregelen niet essentiële verplaatsingen naar de kust verbieden.   

Mondmasker aanbevolen 

Volgende week wordt er een nieuwe Nationale Veiligheidsraad georganiseerd met als doel de volgende stap in de afbouw van de maatregelen nader uit te werken. Het dragen van een mondmasker zal daarbij een belangrijke rol spelen. Naarmate de maatregelen geleidelijk worden afgebouwd, zullen stoffen maskers worden aanbevolen voor elke situatie waarin geen veilige afstanden kunnen worden aangehouden. Om dat te kunnen doen, zal er een collectieve inspanning nodig zijn, inclusief de opstart van een nationale productie. Toch kunnen mondmaskers de hygiënemaatregelen of het afstand bewaren niet vervangen. 

Geen massa-evenementen deze zomer 

Op korte termijn zal de Nationale Veiligheidsraad zich uitspreken over de analyses en voorstellen van de groep die belast is met de exitstrategie, onder meer over de juiste timing en de voorwaarden voor de geleidelijke heropening van de winkels en horecazaken, maar ook over de aanpak van scholen, stages, jeugdbewegingen en reizen. Het staat al vast dat er vóór eind augustus geen massa-evenementen zoals festivals kunnen worden georganiseerd. 

Telewerk blijft de norm 

Wat de bedrijfswereld betreft, blijven de huidige regels van toepassing totdat de protocollen per sector kunnen worden bekrachtigd. Het doel van deze protocollen is om de bedrijven in staat te stellen hun normale activiteiten zo snel mogelijk te hervatten en tegelijkertijd adequate werkomstandigheden voor hun werknemers te garanderen, aangepast aan de situatie. Telewerken moet nog enige tijd de voorkeur blijven krijgen. 

Voor meer vragen: 

Specifieke vragen voor maatregelen in Knokke-Heist

T 0800 -11151 of knokke-heist@knokke-heist.be 

Voor vragen over gezondheid en openbare orde: T 0800 14689 

Voor vragen over economie: T 0800 12033 

Websitewww.info-coronavirus.be/nl 

Vertel het verder

Via Facebook Via Twitter