Knokke-Heist bezoeken als toerist?

Oproep vrijwilligers voor voedselbanken

De POD Maatschappelijke Integratie doet een oproep naar vrijwilligers om de voedselbanken te ondersteunen en de voedselhulp voor mensen in armoede te verzekeren. Momenteel is er in deze sector namelijk een tekort aan personeel omdat vele vaste vrijwilligers behoren tot een risicogroep voor COVID-19.  Vrijwilligers kunnen zich aanmelden via het platform van de Schenkingsbeurs.  

Na inschrijving zullen zij snel in contact worden gebracht met de organisaties van hun regio die hulp nodig hebben. In deze crisistijd zijn wederzijdse hulp en solidariteit essentieel om mensen in nood te helpen. Alle voorzorgen worden genomen bij de ophaal-, distributieplaatsen, ... om een maximale hygiëne te waarborgen. Elke organisatie voert strenge maatregelen in om zowel de vrijwilligers als de begunstigden te beschermen (de pakketten klaarmaken via afspraken op afstand, respect voor de ‘social distancing’, regelmatig de handen wassen, ...). Dit alles gebeurt met inachtneming van de door de regering genomen afzonderingsmaatregelen, met als doel een minimum aan continuïteit te waarborgen bij de noodzakelijke operaties, zodat kwetsbare mensen toegang tot voedselhulp kunnen blijven hebben. 

Voor meer info: https://www.mi-is.be/nl/actueel/oproep-tot-vrijwilligers-om-de-voedselhulp-naar-de-meest-behoeftigen-te-ondersteunen 

Vertel het verder

Via Facebook Via Twitter