Knokke-Heist bezoeken als toerist?

Spoor 5 pakt uit met Gentse bands Vito en Pavlove: ‘Beautiful Belgicana’

Op vrijdag 17 januari 2020 kun je in ’t Verzet in Duinenwater terecht voor twee bedwelmende optredens van de Gentse bands Vito en Pavlove. De concerten worden georganiseerd door Spoor 5. Deze coproductie van de vzw cultuurcentrum Knokke-Heist en Jeugdclub ’t Verzet serveert gratis gezelligheid en fantastische livemuziek tijdens de koude wintermaanden! Vijf avonden, vijf verschillende muziekgenres in een uniek en sfeervol decor. Doe daar nog enkele deejays, een creatieve workshop, smakelijke hapjes en trendy drankjes bovenop, en je beleeft moeiteloos een onvergetelijke avond. Om 20 uur waaien de deuren van de zaal in Jeugdclub 't Verzet open, de 2 muziekgroepen spelen om 21 uur en om 22 uur.

Vito om 21 uur

Vito is een jonge Gentse band en wordt vaak vergeleken met niemand minder dan Kurt Vile. Vito was geselecteerd voor De Nieuwe Lichting 2018 en kaapte eind vorig jaar de bronzen medaille weg op het provinciaal rockconcours Westtalent! De muziek van Vito kun je naar eigen zeggen het best samenvatten onder de term ‘Belgicana’. Met hun sound slagen ze erin je mee te nemen naar een melancholisch droomlandschap waar wij maar al te graag in verdwalen. Ze brengen melodische nummers, gedrenkt in een zekere tristesse. Eén ding is zeker, van Vito zal je in de toekomst nog veel horen! In januari beginnen ze alvast met Spoor 5 in te palmen!

https://www.facebook.com/vito.music.band/

https://www.youtube.com/watch?v=_C0C8KRvGxI

Pavlove om 22 uur

Pavlove is een indie rock - psychedelische popband uit Gent. Vorig jaar brachten ze hun eerste single en EP uit, waarmee ze geselecteerd werden voor De Nieuwe Lichting 2017 (Stu Bru). Ze speelden reeds een uitverkochte releaseshow in de Gentse Charlatan en stonden ook al op de podia van o.a. Trix, De Vooruit, Indies Keeping Secrets BXL, …

Deze vijfkoppige band speelt zonder twijfel de zaal ‘t Verzet plat met hun indiepop die soms neigt naar de sixties, zonder daarbij oubollig te klinken. Speelse contrasterende vocals, inventieve gitaarlijnen en energieke ritmes nemen je mee tijdens de eerste Spoor 5 van 2020. Een topband, op het randje van een doorbraak, zomaar gratis en voor niets op een vrijdagavond in Knokke-Heist! Zalig is dat!

https://www.facebook.com/pg/Pavlovemusic/about/?ref=page_internal

https://www.youtube.com/watch?v=9Lw2ve8Shz0

Zijspoor
In januari wordt het plakkerig op het Zijspoor van Spoor 5. Delphine Vandierendonck laat jullie experimenteren met ‘duimpotjes’.Vanuit een bolletje klei maak je eigenhandig een kommetje. Er kan op de potjes worden geboetseerd of worden geëxperimenteerd met texturen. Je kan je fantasie de vrije loop laten gaan! Ook het werk van Delphine van Atelier Delphine Devos zal te zien zijn; een balans tussen functionaliteit en esthetiek. Ze onderzoekt glazuren en hoe ze die eigen kan maken aan zichzelf.

DJ's by Rotations

Deze keer komt het jong geweld DJ LRÜ de draai"tafel" onveilig maken met zijn "homegrown" mixen die in de jeugdclub al menig voetjes lieten losgaan. Hun nieuwe single 'Give Me All You've Got' werd opgepikt door Radio 1. Voor fans van Temples, Unknown Mortal Orchestra, Allah-Las, Best Coast, King Krule...

Een smaakmakertje: https://www.youtube.com/watch?v=cCmHb4w27qY

Vertel het verder

Via Facebook Via Twitter