Knokke-Heist bezoeken als toerist?

Vanaf 1 januari nieuw tarief voor het aanleveren van grofvuil op het recyclagepark

De wetgeving verplicht Knokke-Heist om particulieren vanaf de eerste beurt een tarief aan te rekenen. Er zijn dus geen gratis beurten meer. Grofvuil zal vanaf 1 januari 2021 gefactureerd worden aan minimum 3 euro voor ½ m³ of 6 euro per m³.  

De Openbare Afvalstoffenmaatschappij (OVAM) hanteert al jaren het principe van ‘de vervuiler betaalt’: zij die schade toebrengen aan het milieu, zijn ook verantwoordelijk voor de bijhorende economische kosten. Op vraag van de OVAM komt er daarom een wijziging in het tariefreglement voor grofvuil.  

Tarieven vanaf 1 januari 2021

De andere tarieven blijven ongewijzigd. De aangekondigde tarieven kunnen jaarlijks worden aangepast aan de index. De correcte actuele tarieven zijn steeds terug te vinden op www.agsoknokke-heist.be 

Wat hoort precies bij het grofvuil? 

Alle afvalstoffen die te groot of te zwaar zijn om in een gewone restafvalzak te stoppen, en niet langer recycleerbaar of bruikbaar zijn zoals: meubelstukken, vloerbekleding en matrassen, plastieken buizen en houten planken. 

Wat mag niet bij het grofvuil? 

KGA, wit- en bruingoed of AEEA (Afgedankte Elektrische en Elektronische Apparaten), autobanden, kadavers van dieren, en bouw- en sloopafval. 

 Tip! Zijn je spullen wel nog herbruikbaar? Breng ze dan gratis naar de Kringwinkel en geef ze een tweede leven. 

Vertel het verder

Via Facebook Via Twitter