Knokke-Heist bezoeken als toerist?

Zwin Natuur Park pakt uit met gratis buitententoonstelling met winnaars wedstrijd ‘Het Zwin inspireert!’

Het Zwin Natuur Park organiseert van donderdag 17 december 2020 tot en met 31 maart 2021 de gratis buitententoonstelling ‘Het Zwin inspireert’ met de winnende beelden van de gelijknamige fotowedstrijd. De beelden hangen aan het Natuur Educatief Centrum, naast het fiets- en wandelpad. De veertien winnaars werden op woensdag 16 december 2020 digitaal in de bloemen gezet. 

Winnaars

Zowel amateurs als professionals konden de hele zomer lang gratis deelnemen aan de wedstrijd. De wedstrijd werd verdeeld in twee leeftijdscategorieën ('jonger dan 18 jaar' en 'vanaf 18 jaar'). De volwassenen participeerden in drie verschillende categorieën: dieren, planten en landschap. Voor de jongeren koos het natuurpark één centraal thema: het Zwin. De enige voorwaarde was dat foto’s in het Zwin Natuur Park of de directe Zwinomgeving genomen moesten worden, met respect voor de natuur. In totaal stuurden 105 mensen samen 392 foto's in.

De jury bestond onder meer uit de winnaars van de Wildlife Photographer of the Year 2019: Yongqing Bao uit China, Cruz Erdmann uit Nieuw-Zeeland, daarnaast ook Bernard Van Elegem, Belgisch natuurfotograaf en Ina De Wasch, directeur van het Zwin Natuur Park.

Prijzenpakket

Er zijn drie laureaten per volwassen categorie en vijf laureaten bij de jongeren.  De winnaar van de jongeren is slechts 14 jaar oud, komt uit Schoten, en maakte een prachtige foto van een torenvalk, een vaak voorkomende soort in het Zwin. Bij de volwassenen viel Eric Ingelbrecht uit Koolkerke in de drie categorieën in de prijzen, in het totaal maar liefst vier keer.  Alle laureaten werden beloond met een prijzenpakket met abonnementen, boeken, spelletjes, gadgets van de Provincie West-Vlaanderen en waardebonnen van de deelnemende partners. 

Praktisch – Buitententoonstelling 'Het Zwin inspireert'

Data: van donderdag 17 december tot en met 31 maart 

Plaats: Zwin Natuur Park, Natuur Educatief Centrum, Graaf Leon Lippensdreef 8 in Knokke-Heist. De buitententoonstelling kan gecombineerd worden met een bezoek aan het Zwin Natuur Park. Hiervoor is reserveren nodig via de website. 
Zwinshop en Zwinbistro: de Zwinshop is open. Online bestellen en ter plaatse afhalen en betalen kan ook. De Zwinbistro The Shelter biedt maaltijden en dranken aan om af te halen. 

Voor alle info: www.zwin.be 

Vertel het verder

Via Facebook Via Twitter