Knokke-Heist bezoeken als toerist?

Geef jij onze kwetsbare kinderen een duwtje in de rug?

De vzw Kansenfonds Knokke-Heist wil de kansen verhogen van kwetsbare kinderen en jongeren in onze gemeente. Om hiervoor de nodige centen bij elkaar te sprokkelen, organiseert de vzw elk jaar verschillende acties (zoals o.a. een soepverkoop, een warm ontbijt en de warmste quiz). Daarnaast kunnen we normaal ook rekenen op heel wat schenkingen. Helaas zorgt de coronacrisis ook hier voor een domper op de feestvreugde, want de vzw mocht dit jaar amper al schenkingen ontvangen. En dat terwijl de nood van onze kwetsbare jeugd dit jaar net extra hoog zal zijn door de financiële gevolgen van de crisis. We willen alle inwoners en verenigingen dan ook warm oproepen om centjes te storten om de hartverwarmende initiatieven van vzw Kansenfonds te ondersteunen. Zo geef je onze kwetsbare kinderen dat broodnodige duwtje in de rug! Storten kan op het rekeningnummer BE83 9733 4686 0415 – vzw Kansenfonds Knokke-Heist.  

Een groot deel van het budget van de vzw Kansenfonds gaat naar ‘de wensenboom’. Die is intussen aan zijn 6de editie toe en bezorgt heel wat kinderen elk jaar een fijn eindejaarsgeschenk, in samenwerking met verschillende partners die verbonden zijn aan het ‘Huis van het kind Knokke-Heist'. Maar ook in de loop van het jaar krijgt de vzw Kansenfonds aanvragen waar fondsen voor nodig zijn, denk maar aan deelnames aan studiereizen, studiemateriaal, fietsen om zich naar school te kunnen verplaatsen ... 

De vzw Kansenfonds Knokke-Heist werd opgericht in 2017. Een tiental jaar geleden begonnen een aantal collega’s van het gemeentebestuur immers acties te organiseren om de kansen te verhogen van kwetsbare kinderen en jongeren binnen onze gemeente. Om onder de vlag van Music For Life te kunnen werken mondde dit uit in de oprichting van de vzw Kansenfonds Knokke-Heist. 

Vertel het verder

Via Facebook Via Twitter