Knokke-Heist bezoeken als toerist?

Nieuwe handelszaak: restaurant Ugly Duckling

Op donderdag 18 juni 2020 opende Jan Van Ongevalle zijn restaurant Ugly Duckling in de Lippenslaan 98. Noem Jan Van Ongevalle gerust de man die Knokke-Heist leerde genieten van de lekkerste cocktails. Met de opening van Ugly Duckling bewijst Jan dat hij ook een referentie in de gastronomie is. In het nieuwe restaurant komen zowel echte lekkerbekken als fans van een easy-going sfeertje aan hun trekken.  

 

Kok van opleiding 

Als meester bartender kent Jan Van Ongevalle alles van verfijning en smaken. Vanaf 18 juni 2020 laat hij ook zijn culinaire inspiratie op de klanten los. “Wat de meesten niet weten, is dat ik kok van opleiding ben. In 1983 behaalde ik mijn diploma aan de hotelschool in Koksijde. Koken bleef mijn grote liefde.” “Het was mijn droom om mijn passie nog eens voluit te mogen beleven. Toen mijn broer Jo in het voorjaar besliste om met pensioen te gaan, kreeg ik de gelegenheid om in het schitterende pand van restaurant Cézanne, waarop ik altijd verliefd was, aan de slag te gaan.” 

 

Twee concepten: fine dining met streekproducten en fun dining met tapas 

Een droom kwam uit. Jan Van Ongevalle (55) kon in een van de mooiste zaken van Knokke zijn klanten laten genieten van topgerechten. “De opening van mijn nieuwe restaurant was op 13 maart 2020 gepland. Het vervolg kent men”, zucht Jan. “Het coronavirus veranderde de horecawereld. De eerste weken was de klap zwaar om dragen. Mentaal zat ik diep”, weet Jan Van Ongevalle die onder andere van cocktailbar The Pharmacy een heus begrip in Knokke maakte. “Ik laat me echter niet snel uit evenwicht brengen. Ik veranderde mijn plannen en verbouwde alles eigenhandig. (brede glimlach) Je zou ervan opkijken hoeveel een mens aankan”, klinkt het trots. 

Het resultaat is een knap donkergroen decor en een gezellig restaurant waarin je lekker kan tafelen. “Wij brengen een cocktail van twee concepten. Vooraan kunnen fijnproevers terecht voor fine dining met streekproducten uit de zee of van boeren uit de regio. We mikken op een publiek dat kwaliteit op prijs stelt. Achteraan in de zaak kan men genieten van fun dining met tapas en een drankje. 

 

Coronaproof 

Jan Van Ongevalle kiest in deze coronatijden voor safe hospitality. “Mijn dochter Hanna hielp me om mijn restaurant coronaproof te maken. Wie binnenkomt, passeert langs een scanner om mogelijke koorts te meten. Alle couverts komen in speciale pochettes. Borden worden gedresseerd met aparte pipetjes en handschoenen. Niets wordt aangeraakt.” 

 

Blijft te vraag hoe moeilijk het is om in coronatijden een nieuw restaurant op te starten? (diepe zucht) “Heel moeilijk. Je weet niet wat je kan verwachten …. Normaal beschikken we over 60 couverts binnen en een terras langs de Lippenslaan. De Ugly Duckling biedt in coronatijden plaats aan 27 mensen en slechts vier klanten op het terras. Ik denk dat de vraag of het rendabel is momenteel niet aan de orde is. Het wordt overleven en wachten tot alles weer normaal is.” 

 

(bron Dirk Meulders – Brugs Handelsblad) 

 

Vertel het verder

Via Facebook Via Twitter