Knokke-Heist bezoeken als toerist?

Coronamaatregelen inzake terrassen, strandcabines en markten in Knokke-Heist

Sinds 18 maart tot en met 5 april 2020 zijn er door de federale overheid heel wat nieuwe verstrengde maatregelen opgelegd om de verspreiding van de epidemie van het Coronavirus tegen te gaan. Zo mogen horecazaken geen terrassen meer buitenzetten en moet al het meubilair binnen genomen worden. Indien dit praktisch niet haalbaar is, moeten horeca-uitbaters eerst alle stoelen stapelen en deze met tafels afsluiten.  Ondernemers met creatieve stapeltips hieromtrent, kunnen dit delen via de Faceboekgroep 'Lokale Economie Knokke-Heist' of via lokale.economie@knokke-heist.be 

Het gemeentebestuur heeft ook de stranduitbaters op de hoogte gebracht dat er voorlopig op het strand geen terrassen met stoelen, banken en tafels mogen opgebouwd worden, dit om de wandelaars op het strand of dijk geen kans te geven om samen te troepen.  

Sinds woensdagmiddag 18 maart is het voor particulieren verboden om nog cabines op te zetten. Dit kan enkel nog door professionele plaatsers. Wie als particulier reeds een strandtent heeft opgebouwd, mag deze niet in gebruik nemen.  

Voor vragen omtrent nummerplaatjes van de strandcabine kun je mailen naar strand@knokke-heist.be of telefonisch contact opnemen op  T050 630 141. Deze nummerplaatjes kunnen niet meer afgehaald worden op het gemeentehuis. 

 

Geen groente- en textielmarkten  

Tot 5 april vinden er voorlopig geen groente- en textielmarkten meer plaats in de gemeente. Voedingsmiddelen blijven in Knokke-Heist ruimschoots beschikbaar in de diverse grootwarenhuizen, kleinere kruidenierszaken, slagerijen, bakkers en andere voedingswinkels en dit niet alleen in de week maar ook in het weekend. Hamsteren is dus echt niet nodig. Doe alleen de nodige aankopen, breng eventueel wat zaken mee voor een kwetsbare buur en respecteer de afstand van anderhalve meter met de andere klanten! 

 

Voor alle info: 

 

Specifieke vragen voor maatregelen in Knokke-Heist: 

https://www.knokke-heist.be/coronavirus 

T 0800 -11151 of knokke-heist@knokke-heist.be 

 

Voor vragen over gezondheid en openbare orde: T 0800 14689 

 

Voor vragen over economie: T 0800 12033 

 

Website: www.info-coronavirus.be/nl 

Vertel het verder

Via Facebook Via Twitter