Knokke-Heist bezoeken als toerist?

Nieuw in de bibliotheek van Knokke-Heist: Fundels, interactieve kinderboeken

Het regent, het regent, de daken worden nat… Jammer genoeg zijn de ontspanningsmogelijkheden van onze kinderen beperkt door corona. In samenwerking met Cultuurconnect stelt de bibliotheek Knokke-Heist je graag wat nieuws voor: Fundels. Een Fundel Prentenboek is een mix tussen een klassiek prentenboek en een stripverhaal. Ze brengen de mooiste verhalen tot leven!

Binnen spelen is extra fun met de interactieve kinderboeken van Fundels. Deze digitale boekjes zijn ideaal voor ouders die schermpjestijd op een educatieve manier willen invullen. Samen Fundels lezen, da's samen genieten met de tablet thuis of in de bib. Elk Fundel Prentenboek bevat verschillende speelse activiteiten waarin het boek centraal staat. Dankzij de mogelijkheid om dyslexievriendelijke ondertitels te kiezen, beleven kindjes met dyslexie nu ook meer leesplezier aan Fundels. Aanvullend kan je tekenen, kleuren, spelletjes spelen en zelf filmpjes maken met de figuren en achtergronden uit het boek.

Hoe werkt het? Via tablet of smartphone: download de Fundels-app via de App Store of Google Play Store en start de app. Klik op het rode logo van de Bib naast het inlogvenster en meld je aan met je Mijn Bibliotheek-account. Klik op ‘lenen’ bij het boekje van jouw keuze, het boekje wordt gedownload op je toestel en het leesplezier kan beginnen. Via Pc en Mac: via deze link (shop.fundels.com) kun je Fundels downloaden voor pc of mac en volg de verschillende stappen totdat de installatie voltooid is. Start de computer opnieuw op. Het Fundels-icoon staat nu op je bureaublad. Als je via je bureaublad of via programma’s Fundels opent, krijg je het startscherm van Fundels te zien. Links onderaan je scherm zie je het rode logo van de Bib. Klik op dit logo en meld aan met je Mijn Bibliotheek-account, klik op ‘lenen’ bij het boekje van jouw keuze en het boekje wordt gedownload op je toestel Hoeveel en hoe lang? Je kan 7 Fundels lenen per kalenderjaar. Elke Fundel kan je 4 weken lenen en je kan ze ook offline lezen.

Bibliotheek Knokke-Heist biedt momenteel 34 Fundels-titels aan. De digitale, interactieve kinderboeken van Fundels vormen een mooie aanvulling op de fysieke boekencollectie van de bibliotheek en bieden een ideaal tijdverdrijf voor onze allerkleinsten in deze saaie coronatijden. In het aanbod van Fundels vind je digitale prentenboeken voor kleuters (3 tot 7 jaar) en AVI-leesboeken voor beginnende lezertjes (6 tot 10 jaar).

Veel leesplezier!

Meer info: Bibliotheek Knokke-Heist knokke-heist.bibliotheek.be - T 050 630 400 - bibliotheek@knokke-heist.be 

Vertel het verder

Via Facebook Via Twitter