Knokke-Heist bezoeken als toerist?

Lokale politie pakt uit met 3de Carnavalcampagne: Jij zorgt voor de ambiance, wij voor de veiligheid

De lokale politie Damme/Knokke-Heist pakt voor het derde jaar op rij uit met een campagne rond het carnaval in Heist. Onder het motto Jij zorgt voor de ambiance, wij voor de veiligheid roept de politie de carnavalisten op om respect te tonen voor hun werk. Keizer Bieze 1 en Michel 2.0 zetten mee hun schouders onder het initiatief. Gemeentebestuur, hulp- en veiligheidsdiensten roepen op voor een geweldig carnaval zonder geweld. En als er in Heist per se gevochten moet worden, dan is het enkel tegen de vaak…

"Carnaval is er voor het plezier dus neem elkaar vast, dans en drink een pintje bier", knipoogt Michel 2.0. "Met de politie op straat is het veilig feesten tot 's avonds laat." Keizer Bieze I vult verder aan: "Een veilig carnaval is de taak van elke carnavalist. Laten we er samen met de politie werk van maken tijdens de stoeten en het feest."

Ook de reuzen Pier en Wanne geven deze editie het campagnebeeld wat extra kleur. Indien zondag 23 februari de windkracht minder dan 6 beaufort bedraagt, stappen ze voor het eerst in jaren opnieuw mee in de stoet.

Vertel het verder

Via Facebook Via Twitter