Knokke-Heist bezoeken als toerist?

Chocolatiers M en Van Nueten in Gault&Millau 2021

Met “The finest chocolatiers of Belgium and Luxembourg 2021″ brengt Gault&Millau deze week zijn 5de gids uit met een selectie van de beste patissiers en chocolatiers van België en Luxemburg.  De Oostendse chocolatier Olivier Willems werd daarbij verkozen tot Chocolatier van het Jaar 2021. Maar ook Knokke-Heist scoort voortreffelijk met de vermelding van maar liefst 2 topchocolatiers die in deze exclusieve gids zijn opgenomen. Vooreerst natuurlijk David Maenhout die al in 2013 door Gault&Millau uitgeroepen werd tot de allereerste ‘Chocolatier van het Jaar’. David behaalde ondertussen als chocolate-designer al diverse gouden awards op wereldniveau en is ook door Bart Callebaut officieel benoemd tot Belgian Chocolate Ambassador. Verrassend is echter dat nu ook de jonge Knokke-Heistse Olivier Van Nueten zich in de selecte top 100 van master chocolatiers van de Benelux heeft weten op te werken.  

Chocolatier Van Nueten 

Olivier Van Nueten was pas 19 toen hij in 2017 zijn eigen chocolade atelier opende in Zeebrugge. Hij liet zich al snel opmerken door zijn bijzondere chocoladesculpturen, waaronder de fiets van Olympisch kampioen Van Avermaet op ware grootte, een gedetailleerd cruiseschip van 1,50 meter groot voor de opening van een cruiseterminal in Zeebrugge, en een exacte replica van de eerste Zweedse kroon die aan koning Carl Gustaf van Zweden werd overhandigd. Hij ontwikkelt signatuurpralines voor restaurants, hotels en ondernemingen, zoals een reeks van exclusieve BBQ-pralines voor Grillmaster Peter De Clercq. Sinds deze zomer verhuisde hij zijn winkel naar de Lippenslaan 170 in Knokke. In zijn assortiment zitten altijd minstens zeven luxepralines van het moment, met zuivere, niet zoete en subtiele smaken. 

Chocolatier M  

David Maenhout maakt en verkoopt in de Sylvain Dupuisstraat ‘gastronomische chocolade’, pralines met onverwachte en nieuwe smaakcombinaties. Elk seizoen ontwikkelt hij een nieuwe collectie die zowel innovatief als strak en sober uitgevoerd is. In de zomer gaat zijn voorkeur naar frisse en fruitige pralines die voor een smaakexplosie zorgen. Zoals zijn signatuurpraline, gevuld met duindoornbes, een zure oranje en vitaminerijke bes die in de duinen groeit, en die het label van West-Vlaams streekproduct kreeg. In de winter gaat hij voor krachtige origine chocolade met een kruidentoets. Zijn nieuwste creatie is een praline op basis van lychee, framboos en een toets van roos omhuld met ruby chocolade. Zijn umamipraline beschouwt hij als zijn meest innoverende creatie. De smaakvolle praline is zeer gevraagd in toprestaurants en in Japan.  

Vertel het verder

Via Facebook Via Twitter