Knokke-Heist bezoeken als toerist?

Ga mee op speurtocht in Knokke-Heist met Vlieg!

Vlieg is terug! Net zoals elke zomer, kan je op verschillende plaatsen in Knokke-Heist op zoek naar de schat van Vlieg. In toerisme Knokke en Heist, bibliotheek Knokke en Heist, het For Freedom Museum, Museum Sincfala, het Zwin Natuur Park en langs de route van het Cartoonfestival kunnen kleine speurneuzen van 6 tot 12 jaar op een leerrijke manier op speurtocht. Een fantastisch leuke belevenis voor het hele gezin. Alle zoektochten werden bovendien extra coronaproof gemaakt. 

De Vliegzoektochten hebben als doel kinderen meer goesting te geven in cultuur. Aan de hand van vragen kunnen schrandere bengels samen met hun familie de schat vinden. Zeker nu er minder activiteiten zijn, is dit een extra leuke manier voor een zinvolle dagbesteding met het hele gezin.  

Zoemtocht voor kleuters 

Bovendien is er dit jaar een leuke zoektocht voor de allerkleinsten. Kleuters leren op de 'Zoemtocht' alles over de bij. De Zoemtocht is een kilometerlange educatieve wandeling die start en eindigt in het toerismekantoor op het Lichttorenplein. Elk deelnemertje krijgt bij de start een bijenkroon en een doeboekje met stickervel. Tijdens de wandeling voeren de kinderen opdrachten uit aan de hand van het doeboekje. Deze opdrachten vinden ze op raamstickers bij lokale winkels, op openbare plaatsen en onderweg tijdens het wandelen. 

Iedereen winnaar!  

Voor iedere deelnemer zijn er leuke geschenkjes. Als je 4 zoektochten tot een goed einde hebt gebracht, krijg je een gegarandeerd een leuke prijs. Maar ook onderweg krijg je een leuke beloning, die bovendien volledig in het teken staat van de bij. Hiermee kan je aan de slag om je tuin of balkon extra bijenvriendelijk te maken. Hoe leuk is dat?! Ga dus snel op pad en beleef een fantastische zomer in Knokke-Heist! 

Sociale Media Route 

Krijg je er maar niet genoeg van? Waag je dan zeker ook aan de TikTok-Route en waag je samen met je gezin aan de allerleukste challenges. En ook de Instagram- en Linkedin-route zijn zeker de moeite waard.  

Info: Toerisme Knokke-Heist / T 050 630 380 / www.uitmetvlieg.be / www.myknokke-heist.be 

Vertel het verder

Via Facebook Via Twitter