Knokke-Heist bezoeken als toerist?

Respecteer de coronamaatregelen in de horeca

Zowel het gemeentebestuur als de politie krijgen regelmatig meldingen binnen van inwoners en toeristen die zich zorgen maken over het naleven van de coronamaatregelen in de horeca. Hoewel de meeste hotels, restaurants en cafés in onze badplaats de nodige inspanningen leveren om alles veilig te laten verlopen, zijn er blijkbaar nog altijd een aantal etablissementen waar het personeel en de klanten het niet zo nauw nemen met de geldende reglementering. De meeste klachten gaan vooral over het correct dragen van een mondmasker en de registratieplicht. Het gemeentebestuur vraagt daarom nog eens met aandrang aan de horeca-ondernemers om hun personeel en klanten op hun plichten te wijzen. Dit komt de gezondheid van elke inwoner en bezoeker ten goede en draagt ook bij tot het algemene imago van Knokke-Heist als een kwalitatieve badplaats die zijn inwoners en gasten maximaal wenst te beschermen.  We sommen de algemene richtlijnen in de horeca hieronder nog eens voor je op.  

  

  • Reserveer zoveel mogelijk op voorhand je horecabezoek 
  • Je kan alleen op café of restaurant met jouw gezin (of de personen met wie je samenwoont) + je vaste nauwe contacten (en dit beperkt tot 10 per tafel) 
  • Kom niet naar de horecaonderneming indien je zelf of één van je naasten griepsymptomen vertoont. 
  • Volg steeds rigoureus de instructies van de personeelsleden van de horecaonderneming. 
  • Houd 1,5 meter afstand van personeel en andere klanten, uitgezonderd de personen die deel uitmaken van je gezelschap. 
  • Zorg steeds voor een goede handhygiëne door gebruik te maken van de aanwezige handgels of door je handen voldoende te wassen. 
  • Geef niemand een hand, kus of omhelzing en vermijd elk fysiek contact tussen personeel en/of klanten. 
  • Hoest of nies in je elleboog of in een papieren zakdoek die je onmiddellijk nadien weggooit in een vuilnisbak met een deksel. 
  • Gasten dragen een mondmasker in horecazaken, behalve wanneer ze aan tafel zitten. 
  • Beperk je verplaatsingen in de horecazaak. Verplaats je enkel van en naar je tafel en de toiletten.  
  • Naar buiten gaan om te roken is niet toegestaan bij eet- en drankgelegenheden. 
  • Er wordt verplicht zittend geconsumeerd. Consumeren aan de bar of rechtstaand is niet toegestaan. Enkel in eenmanszaken kan worden besteld en bediend aan de bar, steeds met respect voor de afstand van 1,5 meter met en tussen de klanten. 
  • Registreer je e-mailadres of een telefoonnummer zodat je in geval van een infectie tijdig verwittigd kan worden. Deze informatie wordt na 14 dagen vernietigd en kan niet worden gebruikt voor andere doeleinden dan de bestrijding van het coronavirus. 
  • Gelieve contactloos of elektronisch te betalen, vermijd cash zo veel als mogelijk. 
  • Cafés en restaurants sluiten om 1 uur ‘s nachts. 

 

Vertel het verder

Via Facebook Via Twitter