Knokke-Heist bezoeken als toerist?

Burgemeester graaf Leopold Lippens wil geen tweede lockdown en maant bevolking aan tot voorzichtigheid

De burgemeester van Knokke-Heist roept alle inwoners en bezoekers van zijn gemeente op om alle coronamaatregelen strikt na te leven. Nu de temperaturen stijgen en het steeds drukker wordt in de badplaats, stelt hij vast dat heel wat mensen de regels aan hun laars lappen. “Als we geen afstand houden en mondmaskers dragen waar het moet, steven we regelrecht af op een nieuwe lockdown en dat zal catastrofaal zijn voor onze gezondheid en economie” aldus de burgemeester.  

Hoewel de regels al versoepeld zijn, mogen we niet vergeten dat het virus er nog steeds is. Nu de winkels en horeca open zijn wil het gemeentebestuur ook nog eens oproepen om alle veiligheidsmaatregelen op te volgen die de lokale handelaars hebben voorzien. Ze hebben enorm hun best gedaan om mensen opnieuw veilig te laten shoppen of genieten, maar heel wat mensen negeren de voorschriften. Dat getuigt van weinig respect tegenover de handelaars en het brengt bovendien gezondheidsrisico’s met zich mee.  

Het is ook nog steeds verboden om in groepen af te spreken die bestaan uit meer dan 15 personen. En het spreekt ondertussen voor zich dat je overal 1,5 m afstand moet houden en zo veel mogelijk je handen moet wassen.  

Knokke-Heist heeft er alvast alles aan gedaan om iedereen in veilige omstandigheden en met open armen te ontvangen deze zomer in Knokke-Heist. “Als iedereen zijn gezond verstand gebruikt en de regels respecteert, kan het nog steeds een bijzonder fijne zomer worden in Knokke-Heist”. 

Vertel het verder

Via Facebook Via Twitter