Knokke-Heist bezoeken als toerist?

Waarschuwingsfase Vlaams Warmteactieplan

Op dinsdag 23 juni 2020 werden de criteria voor de opstart van de waarschuwingsfase van het Vlaams Warmteactieplan bereikt. De voorspellingen van het KMI verwachten ook de komende dagen temperaturen rond 30 °C. Dit houdt voor iedereen, maar vooral voor kwetsbare groepen, extra risico's in op ernstige gezondheidsproblemen. Denk eraan dat personen met COVID-19 extra kwetsbaar zijn voor warmtegerelateerde ziekten én dat personen met hittestress extra kwetsbaar zijn voor het SARS-CoV-2-virus. 
 
Het gemeentebestuur vraagt de bevolking dan ook om de nodige maatregelen te nemen. Hou ook steeds rekening met de algemene richtlijnen van de Nationale Veiligheidsraad en van jouw sector in verband met het coronavirus.  

Hou je gebouw koel 

Neem maatregelen om de opwarming van je gebouw zoveel mogelijk tegen te gaan: 

Benut je zonnewering maximaal 

Zet je ramen open zolang het buiten koeler is dan binnen en ventileer 

Gebruik zo weinig mogelijk apparaten die warmte produceren 

Lees hier meer over ventileren en koelen

Hou jezelf en anderen koel 

Zorg extra voor kwetsbare groepen. Zorg voor voldoende verkoeling en laat ze voldoende drinken. Zorg ook goed voor jezelf zeker wanneer je persoonlijke beschermingsmiddelen draagt. 
 
Lees meer tips en aanbevelingen

Warme Dagen - Zorg Dragen 

Personen met weinig sociale contacten zijn extra kwetsbaar. De voorbije maanden ontstonden veel initiatieven om deze mensen te helpen. Zet deze verder tijdens deze warmteperiode.

Warmtemaatregelen en coronamaatregelen?

Niet alle acties of maatregelen die je kan vinden op de website of campagnematerialen van de diverse overheden kan je tijdens de corona-epidemie (volledig) toepassen. Toets de maatregelen steeds af aan de actuele richtlijnen van de Nationale Veiligheidsraad én de aanbevelingen uit jouw sector. 
 
Lees hier meer

Meer info: https://www.warmedagen.be/ 

Vertel het verder

Via Facebook Via Twitter