Knokke-Heist bezoeken als toerist?

Ooievaarsnesten van het Zwin Natuur Park live te volgen

Twee nesten van ooievaars in het Zwin Natuur Park kunnen sinds dinsdag 24 maart 2020 permanent gevolgd worden via livestreambeelden op de website en op YouTube. Ondanks de coronamaatregelen en het sluiten van het domein kunnen liefhebbers op die manier blijven genieten van de ooievaars die volop bezig zijn aan de bouw van hun nesten en het leggen van de eerste eieren. 

  

Continue livestream 

Het Zwin Natuur Park is het eerste park in België dat continue livestreambeelden van de ooievaars uitzendt. De beelden zijn te zien op de website en het YouTube-kanaal van het Zwin Natuur Park. 
De camera staat op de ooievaarstoren en is gericht op de nesten voor deze toren. Twee ooievaarskoppels, de ouders van bezenderde ooievaars Emily, Reinout en Hadewijch, hebben daar hun nest. 

  

Eerste eieren en geboorte 
De eerste eieren zullen nu ongeveer gelegd en uitgebroed worden. De meeste legsels tellen 3-5 eieren. Binnen een ruime maand, rond eind april 2020 , worden de eerste ooievaarskuikens verwacht. Ook de geboorte zal live te zien zijn via de camerabeelden. 

Praktisch – livestreaming Zwinooievaars 

Wanneer: via www.zwin.be en https://www.youtube.com/watch?v=FZXHeMAfAfc 

Vertel het verder

Via Facebook Via Twitter