Knokke-Heist bezoeken als toerist?

Knokke-Heist voorziet in een beperkt aantal stille studeerspots voor studenten

De examens staan voor de deur en heel wat studenten hebben nood aan een rustige plek waar ze comfortabel kunnen werken en zich goed kunnen concentreren. Normaal kan het gemeentebestuur in de Bib en het Cultuurcentrum Scharpoord heel wat studenten verwelkomen om er in verbondenheid te studeren. Momenteel vinden echter enkele grote werkzaamheden plaats in Scharpoord, waardoor de rust niet meer kan gewaarborgd worden. Bovendien maken de coronamaatregelen het niet mogelijk grote groepen in kleine ruimtes te plaatsen of veel circulatie in de gebouwen te creëren.   

30 geluidsluwe studeerspots 

Het gemeentebestuur wil echter de jongeren die er nood aan hebben, helpen en zocht dus naar oplossingen. Verspreid over enkele gemeentelijke locaties konden toch een 30-tal plaatsen vrijgemaakt worden. Door de omstandigheden kunnen zich enkel jongeren inschrijven, die thuis niet de mogelijkheid hebben in stilte te studeren wegens plaatsgebrek, te veel lawaai of bij gebrek aan een degelijke internetverbinding. 

Persoonlijke reservatie 

Wie thuis of op kot op een comfortabele manier kan studeren, wordt verzocht om de beperkte plaatsen te gunnen aan wie er echt nood aan heeft.  Bovendien kan dit ook enkel voor de studenten hoger onderwijs en enkel in de week. De reservering gebeurt telefonisch en persoonlijk. Hou zeker je rijksregisternummer en mailadres bij de hand. Je kan telkens vanaf de woensdag je studieplaats boeken voor de week die volgt. 

Afhankelijk van de locatie die aan jou toegewezen wordt, krijg je instructies over het uur dat je je moet aanmelden, de precieze locatie en de praktische afspraken. Je reserveert meteen voor een week. Omwille van de hygiënemaatregelen krijg je namelijk een vaste tafel en stoel toegewezen. Het gemeentebestuur rekent bovendien op de goede studie-ijver van de studenten om de rust in de ruimtes te bewaren en zich aan de afspraken te houden. 

Voorlopig worden plaatsen voorzien vanaf dinsdag 2 juni t.e.m. vrijdag 3 juli 2020 (niet in het weekend). 

Inschrijven kan enkel telefonisch op het nummer van het onthaal Cultuurcentrum T 050 630 430 op weekdagen van 8.30 tot 17 uur.  

Vertel het verder

Via Facebook Via Twitter