Knokke-Heist bezoeken als toerist?

Particulieren mogen strandcabines opbouwen tot 26 juni

Voor particulieren is het sinds woensdagnamiddag 27 mei 2020 opnieuw toegestaan om hun strandcabine op te bouwen op het strand van Knokke-Heist. In dit verband heeft het schepencollege beslist om de einddatum voor het opstellen van strandcabines te verlengen tot en met 26 juni 2020. Er kan enkel opgebouwd worden na 16 uur, tijdens weekdagen en niet tijdens (verlengde) weekends.   

Zorg voor een egaal bouwoppervlak 

Omdat na de recente stormen nog niet alle strandgedeelten genivelleerd zijn, is het omwille van de esthetiek maar ook veiligheid belangrijk dat het grondoppervlak van de cabine op dezelfde hoogte aansluit bij de reeds geplaatste cabines. Hark daarom eerst grondig de zandbodem effen vooraleer je begint op te bouwen. Zo niet, loop je bij een volgende storm kans dat je constructie omkiepert.  

Voorzorgsmaatregelen bij ingebruikname 

Het in gebruik nemen van de strandcabine is toegestaan mits in acht nemen van volgende maatregelen:  

- Maximum 1 gezin met daarnaast zijn eigen uitbreidingbubbel van maximum 4 personen  

- Plaatsen van een strandzeil is aanbevolen  

- Spreek af met je buren om met afstand van elkaar plaats te nemen  

De toegang tot de open strandgedeeltes is nog steeds verboden voor “normale strandbeleving”, tenzij voor wandelen en sporten.   

Indien men de cabine dit seizoen toch niet meer wenst te plaatsen kan dit via strand@knokke-heist.be of T 050 630 100 aangevraagd worden. 

Vertel het verder

Via Facebook Via Twitter