Knokke-Heist bezoeken als toerist?

Strand van Knokke-Heist volledig genivelleerd tegen 5 juni

Naar aanleiding van de recente stormwind, wordt het strand van Knokke-Heist momenteel genivelleerd met maar liefst 8 bulldozers. Volgens de dienst Stadsonderhoud is de stormschade net voor de start van het zomerseizoen de ergste sinds 1990.  Het afvlakken van het Albertstrand verloopt dan ook wat moeizamer dan voorzien en zal pas op vrijdag 29 mei 2020 afgewerkt zijn. Het effenen van het strand in het Zoute verloopt op schema. Vanaf donderdag 28 mei keren de bulldozers terug vanaf het strand ter hoogte van De Wielingen richting Rubensplein. Tot vrijdag 29 mei wordt er gewerkt in een gedeelte van het Zoutestrand en Knokke Midden. Vanaf donderdag worden ook de vuilnisbakken op het strand geplaatst.   

Stranden van Duinbergen en Heist 

Vanaf dinsdag 2 en woensdag 3 juni 2020 komt het strand van Duinbergen aan de beurt. Als alles vlot verloopt, kan er mogelijks vanaf dinsdag 2 juni ook al een gedeelte van het strand van Heist genivelleerd worden. Tegen vrijdag 5 juni 2020 zouden alle stranden er weer perfect moeten bij liggen.  

 

Ook de schuine taluds van alle watersportclubs worden ondertussen afgevlakt zodat watersporters hun vaartuigen op een comfortabele manier te water kunnen laten.  

Vertel het verder

Via Facebook Via Twitter