Knokke-Heist bezoeken als toerist?

103 kilometer per uur in bebouwde kom

De flitswagen van de lokale politie controleerde vorige maand 21.844 wagens op hun snelheid in Damme en Knokke-Heist. Hiervan reden er 3.716 (ofwel 17 procent) te snel. Een hardrijder haalde in de bebouwde kom een snelheid van 103 kilometer per uur waar slechts 50 is toegelaten. Voor dit roekeloos rijgedrag moet de bestuurder zich verantwoorden voor de politierechter.

De lokale politie zet de flitswagen niet lukraak in. “Ons politieteam selecteert de flitslocaties op basis van ongevallencijfers, informatie van snelheidsinformatieborden en eerdere controles”, verduidelijkt woordvoerster Isolde Van Eenooghe. “Locaties met een verhoogd veiligheidsrisico voor voetgangers en fietsers krijgen voorrang.”

De politie roept alle bestuurders op zich hoffelijk te gedragen in het verkeer en de snelheidslimieten te respecteren. In Damme en Knokke-Heist kan je het hele jaar door op snelheid, rijden onder invloed, gsm-gebruik en gordeldracht worden gecontroleerd. Inwoners kunnen gevaarlijke verkeerssituaties steeds melden via het contactformulier op www.politie.be/5446.

Vertel het verder

Via Facebook Via Twitter