Knokke-Heist bezoeken als toerist?

Hartverwarmende window-fotografie van Kim Ryckaert dicht de generatiekloof in coronatijd

De 33-jarige Kim Ryckaert uit Duinbergen is gestart met een uniek fotografieproject #knokkeheisttegencorona. De Knokke-Heistse neemt aan het raam gratis foto’s van jong en oud die door de coronacrisis noodgedwongen in hun kot moeten blijven. De vaak ontroerende beelden zijn uitgegroeid tot een topper op Facebook en Instagram. Kim is kleuterjuf maar heeft ook een diploma van grafische technieken op zak waar fotografie een onderdeel van de opleiding was. In bijberoep is ze actief als grafisch ontwerpster en fotografe voor haar onderneming Your.Story.  

Verrassing voor schoonouders 

“Dit is allemaal gestart met mijn schoonouders even te willen verrassen met een foto van ons kindje Toine en hen van achter het raam” legt Kim uit. “Zij zorgen normaal elke dag voor hem (voor en na school) en missen hem nu heel hard. Zo hebben we toch een mooie herinnering aan deze bizarre tijden. Ze waren zo blij met de foto en ik kreeg zoveel reactie op Facebook dat ik gestart ben met het projectje #knokkeheisttegencorona. Mensen kunnen gratis een afspraak maken en ik kom met de fiets tot bij hen om raamfoto's te maken van hun gezin” gaat Kim verder. 

Snoetjes vrolijken op 

“De snoetjes vrolijken meteen op, mensen koesteren deze herinnering van hun gezin en iedereen waar ik langs kom poetst nog snel even de ramen. Het is ook al een paar keer gebeurd dat mensen me gestuurd hebben als verrassing naar oma en opa en dan zelf tot daar komen met de kleinkinderen voor een raamfoto” knipoogt de jonge amateurfotografe.  

 

Vertel het verder

Via Facebook Via Twitter