Knokke-Heist bezoeken als toerist?

Ondanks de coronacrisis viert Italiaans restaurant Mangiamo zijn officiële opening

Ondanks de geldende coronamaatregelen voor de horeca vierde het gloednieuwe restaurant Mangiamo in de Lippenslaan 17 verleden week zijn officiële opening. Het Italiaanse eethuis start in afhaalmodus. 

 

Coronacrisis zorgde voor vertraging bij de herinrichting van viswinkel tot restaurant 

“Wij dachten ons restaurant op 1 april te openen. Het mocht helaas niet zijn. Ondertussen sloeg de coronacrisis echter genadeloos toe”, vertelt uitbaatster Jane Jacobs Pycke. “Meteen stonden we voor een gigantisch probleem. Want met de coronatijden is het allesbehalve evident om een nieuw restaurant verder af te werken. Slechts weinig firma’s leveren materiaal en personeel voor de inrichting. Vroeger was hier een viswinkel. We braken heel de zaak uit. Maar het was heel moeilijk om de verbouwing rond te krijgen. Leveringen kwamen niet op tijd of kwamen helemaal niet. Daardoor moesten we een aantal zaken online kopen. Maar ook die bestellingen lieten dikwijls lang op zich wachten. Ons koffiemachine is pas de nacht voor de officiële opening geleverd.  

Een geluk bij een ongeluk. Mijn vader en mijn moeder baten al jarenlang strandbar Siësta uit. Door de coronacrisis zijn ze momenteel werkloos waardoor ik er vier hardwerkende handen gratis bijkreeg”, aldus Jane. 

 

Meer quality time 

 “Vanwaar de switch? Ik bracht al een heel leven op het strand door. Van maart tot half oktober is het bijzonder hard werken. Ondertussen ben ik getrouwd. Samen met mijn echtgenoot Dimitri wil ik meer quality time in mijn leven. Vandaar dat het tijd was voor iets anders. Mijn vader en grootvader waren chef-kok en ik hou enorm van koken. Vandaar dat de keuze voor een klein gezellig restaurant snel gemaakt was. Ik heb een voorliefde voor een simpele keuken: een goede olijfolie, een lekkere tomaat, verse pasta…kortom niet veel poespas maar pure kwaliteit. Vandaar de keuze voor een Italiaans eethuis”, aldus Jane die voor nieuwkomer Mangiamo een inrichting koos die tegelijk gezellig en chic oogt. “Ik koos voor petroleumblauw met warme gouden toetsen. Terwijl Mangiamo simpel staat voor ‘laten we eten.’” 

 

Geen recht op vergoeding 

Culinair genieten kan je straks met smaak in de nieuwe zaak die plaats biedt aan 22 gasten terwijl er achteraan een zonneterras met acht couverts lonkt. Maar voorlopig biedt Mangiamo enkel een take away aan. “Een van onze problemen is dat wij tijdens deze lockdown geen enkel recht op enige vergoeding hebben. Vandaar dat vier weken op onze tanden bijten lang genoeg was en daarom onze take-away openden. Om wachttijden te vermijden, kan met telefonisch bestellen. We zijn dagelijks open van 10 tot 17 uur en op donderdag zijn we gesloten. In de zomer blijven we tot 20 uur open. 

 

Voor alle info: https://www.mangiamo.be/take-away-1 

(Tekst en foto’s Dirk Meulders – Tam-Tam en Brugs Handelsblad) 

Vertel het verder

Via Facebook Via Twitter