Knokke-Heist bezoeken als toerist?

Hondeneigenaar? Maak het jezelf makkelijk en gebruik een ‘Dicky bag’

Veel hondenbaasjes rapen plichtbewust de hondenpoep van hun viervoeter op. De hondenpoepzakjes mag je achterlaten in de openbare afvalkorven of in een hondenpoephoek. We horen hondenbaasjes soms vragen naar meer afvalbakken op het openbaar domein. In Knokke-Heist staan er zowel afvalbakken in de toeristische omgeving als in de wandelgebieden. Afvalbakken worden vaak volgepropt met restafval. Afvalbakjes bijplaatsen doet het aantal sluikstortingen stijgen, wat op zijn beurt dan weer leidt tot ontevreden burgers.

Na wat opzoekingswerk op het internet vonden we een alternatief voor het hondenbaasje dat niet meteen een afvalbak in de buurt heeft en geen blijf weet met het gevulde hondenpoepzakje (want je wil bijvoorbeeld nog naar de winkel of nog een stuk verder wandelen). De dicky bag is een tasje waarin je je hondenpoepzakje kan deponeren zonder dat er nog gevaar is voor geurhinder. Handig toch?

Daarnaast zijn er in de gemeente op diverse plaatsen hondenhoekjes. Een hondenhoekje is een afgebakende ruimte waar onze geliefde viervoeter naar hartenlust zijn behoefte kan doen.

Waarom eens geen wandeling uitstippelen langs de hondenhoekjes?

#MYKH #RESPECT

Vertel het verder

Via Facebook Via Twitter