Knokke-Heist bezoeken als toerist?

Koninklijk Toneelgezelschap Knokke-Heist biedt perspectief en hoop

Nu de begrijpelijke beslissing viel dat het Cultuurcentrum Scharpoord zeker tot en met 1 maart 2021 de deuren gesloten houdt en culturele podiumactiviteiten onmogelijk zijn, kwam het bestuur van het Koninklijk Toneelgezelschap Knokke-Heist digitaal bij elkaar om in deze coronatijden toch perspectief en hoop te bieden. Zowel de geplande decemberklucht ‘De tante van Charlie’ in regie van Dominique Berten als het al sinds vorig werkjaar naar maart 2021 verplaatste blijspel ‘De pineut’ in regie van Jan Charles worden uitgesteld.

Zoektocht naar alternatieven
Het bestuur zocht de laatste maanden naar mogelijke alternatieven om het KTKH toch op de kaart te plaatsen in deze kerst- en eindejaarsperiode waarbij aan straattheater en zelfs een kerstspel werd gedacht. Echter, logistieke en vooral veiligheidsproblemen deden het bestuur hiervan afzien. Het respecteren van de coronamaatregelen in het belang van de algemene gezondheid van alle burgers, is ontegensprekelijk nu het allerbelangrijkst.

Kerstverrassing voor leden
Net voor Kerst kregen alle leden van de normaal altijd actieve toneelvereniging een kerstverrassing aan de deur thuisbezorgd door een afvaardiging van het bestuur met respect voor de coronaregels. Compleet met strik en opgerolde warme nieuwjaarsboodschap vanwege voorzitster Magda Lievens, wilde het bestuur met dit gebaar het gemis van het bij elkaar zijn toch omzetten in het bieden van hoop en perspectief. Nu fysisch bij elkaar komen met de traditionele nieuwjaarsontmoeting en het repeteren niet mogelijk zijn, koos het bestuur voor een fijne manier om zijn leden niet te vergeten. De toneelvereniging houdt er dus de moed in en nodigt leden en sympathisanten uit om vol te houden om het coronavirus een halt toe te roepen en om straks hopelijk ergens in 2021-2022 de toneelactiviteiten te kunnen heropstarten.

Toekomstplannen
Overigens zal het KTKH in 2021 de uitnodiging van de nationale toneelfederatie Opendoek met open handen aanvaarden om nog verder te springen. Het KTKH heeft ambitie en krijgt de kans om, van zodra de situatie het toelaat, deel te nemen aan trajectbegeleiding. De trajectbegeleiding vanuit Opendoek zal het bestuur, spelers, decorbouwers, technici, kortom al wie met het KTKH betrokken is, gedurende 3 tot 5 producties de komende jaren begeleiden om de toneelvoorstellingen naar een nog hoger niveau te brengen zowel op organisatorisch als op artistiek vlak. Concreet zal het KTKH gedurende een 30-tal uur op het veld begeleid worden en een extra 10 uur wordt voorzien voor evaluatie.

Neen, het KTKH zit dus niet stil, maar droomt en plant en wenst alle leden, trouwe sympathisanten in en buiten Knokke-Heist het allerbeste toe. Via de website www.ktkh.be zal de vereniging over de heropstart berichten van zodra dit kan, maar zeker niet voor 1 maart 2021. Van zodra corona verslagen is, hoopt het KTKH in december de komedie 'Drinkt God Duvel?' in een regie van Dirk Deckers op de planken te brengen.

Op de foto's een deel van de geschenkmanden voor alle leden, alsook het voltallige bestuur dat duidelijk realistisch, maar ook optimistisch blijft en aan zijn leden perspectief wil bieden en de moed niet opgeeft.

Van links naar rechts: Yves Merlevede, ondervoorzitter, Janice Gryson, Thomas Coolen, Dominiek Segaert, pers en communicatie, Steve Poppe, Magda Lievens, voorzitster, Dirk Timmerman, penningmeester en Marc Mortier.

Vertel het verder

Via Facebook Via Twitter