Knokke-Heist bezoeken als toerist?

Vernieuwde Memlinc Bistro opende de deuren

The Memlinc Bistro opende tijdens het eerste weekend van de krokusvakantie de deuren. De make-over die het interieur kreeg is een schot in de roos. Bij het binnenkomen word je ondergedompeld in een warme huiselijke sfeer. De geslaagde metamorfose is het werk van interieurarchitect Lieven Musschoot.

Het beschermde boetiekhotel in authentieke Anglo-Normandische architectuur tegenover het Albertplein, heeft al een rijk verleden achter de rug. Sinds 1923 is het een van de stijlvolste luxehotels van Het Zoute. De jongste 14 jaar ging het als The Memlinc Palace door het leven maar daar is onlangs verandering in gekomen. Christophe Deklerck en zijn team wagen zich aan een nieuw concept. Bistro Memlinc opende onlangs officieel de deuren. De verbruikszaal en het restaurant werden helemaal gestript en heraangekleed. Er is ook een salon met houthaard en een indrukwekkende wijnklimaatkamer. Zoiets schept natuurlijk hoge verwachtingen…

De bar en restaurant waren na 14 jaar aan vernieuwing toe. De uitbaters wilden geen aparte bar en restaurant meer maar één bistroconcept. De klanten kunnen iets drinken van een simpel pintje of koffie tot een glaasje champagne of een cocktail. Ze kunnen tegelijk ook culinair genieten van een simpele snack tot een topgerecht. Memlinc kiest voor één geheel, één beleving. De gloednieuwe bistro is het werk van interieurarchitect Lieven Musschoot. Hij legde de klemtoon op warmte en gezelligheid en gebruikte daarvoor de kleuren van de zee. Het menu krijg je niet meer op papier maar wel op een soort van rolkrant boven de bar.

‘The Memlinc since 1923’ groepeert nu het hotel met 70 kamers, de seminaries, de skybar, de zeevruchtenbar en de bistro. De verwijzing ‘since 1923’ is belangrijk. In 2023 viert The Memlic haar 100ste verjaardag. Voor de viering van onze honderd jaar wil ik uitpakken met een zwembad met wellnessfaciliteiten” , klinkt het trots bij CEO Chirstophe Deklerck. (Tekst: Dirk Meulders)

Vertel het verder

Via Facebook Via Twitter