Knokke-Heist bezoeken als toerist?

Corona brengt Art Nocturne Knocke naar de mensen thuis

Gezien de impact van de beslissing van de Nationale Veiligheidsraad naar aanleiding van de situatie rond COVID-19 kan Art Nocturne Knocke 2020 helaas fysiek niet plaats vinden. Het is de eerste keer in 45 jaar dat Art Nocturne Knocke, die jaarlijks een 10.000 kunstliefhebbers verwelkomt, niet kan doorgaan.

De organisatie had alle maatregelen genomen om de beurs coronaproof te laten plaatsvinden met een nieuw uitnodiging- & ticketing systeem waarbij, dankzij tijdslots, drukte wordt vermeden. Helaas hebben de stijgende cijfers roet in het eten gegooid van de kunstbeurs. Alle verkochte tickets zijn intussen terugbetaald en de organisatie zoekt een oplossing voor de toekomst van het evenement zodra de situatie rond covid-19 dit toelaat. Wel zal men de mogelijk hebben online de kunstwerken te ontdekken van 8 tot en met 16 augustus 2020.

Dankzij de ondersteuning van ArtAssistant ging Art Nocturne Knocke sowieso al dit jaar een wereldprimeur kunnen brengen waarbij het de eerste kunstbeurs ooit is die het aanbod ook digitaal rechtstreeks te koop aanbiedt.

Maar dit jaar zal dus enkel de online editie van de beurs kunnen plaatsvinden. Bezoekers zullen er niet alleen de kunstwerken kunnen ontdekken maar ook ervaren wat de werken geven in 2D, 3D en in Augmented Reality bij de mensen thuis via een app op de iphone en ipad. De openingsuren van de online beurs artnocturneknocke.com blijven gelden van 8 tot en met 16

augustus 2020. De organisatie benadrukt dat Sculpture Link nog steeds loopt tot en met 16 augustus waar men in open lucht nog gratis kunnen genieten van de monumentale beelden van Antoine Leclercq op de Zeedijk van Knokke-Heist www.sculpturelink.be De kleinere beelden zullen te bewonderen zijn tijdens de online beurs.

Vertel het verder

Via Facebook Via Twitter