Knokke-Heist bezoeken als toerist?

Kunstproject BEE XXL van Wim Tellier op het strand van Knokke-Heist

Op het strand van Knokke-Heist ter hoogte van de Meerlaan kan je in september zes reusachtige bloemen bekijken. Het openlucht kunstproject BEE XXL vindt plaats van 4 tot 20 september en is een initiatief van de spraakmakende hedendaagse kunstenaar Wim Tellier. Eerder legde hij al een gigantische foto van een krab tegenover het Casino. En twee jaar terug sierde hij ons zilte strand met het woord 'respect'. Met BEE XXL vraag hij deze keer aandacht voor bijen als levensnoodzakelijke dieren voor het behoud van onze biodiversiteit. 

Bijengemeente 

De wereldberoemde landscape artist Wim Tellier had meteen een match met Knokke-Heist. Als bijengemeente schenken wij bijzondere aandacht aan specifieke bloemenweides, en zetten we in op natuurbeleving en gezonde lucht. Bovendien kent Knokke-Heist een bijzondere landschappelijke en architecturale diversiteit, die je in veel andere gemeentes niet vindt. Dat past helemaal binnen dit project.  

Openluchtkunstinstallatie op het strand van Knokke-Heist 

De wereldberoemde landschapsartiest fotografeerde de voorbije maanden zes inheemse bloemen in Knokke-Heist en vergrootte ze maar liefst vijfhonderd keer. Aangezien de beelden volledig uitgeknipt zijn, krijg je een bangelijk effect, haast surrealistisch, maar visueel top. BEE XXL bestaat enerzijds uit de release van een artistieke video van deze unieke beelden die doorheen de gemeente vastgelegd zijn. Anderzijds worden deze zes bloemen nu tijdens de maand september in een openluchtkunstinstallatie op prachtige wijze samengebracht op het strand van Knokke-Heist. Liefhebbers kunnen nadien een limited edition foto kopen van de geïntegreerde bloemen. 

Registratie via QR-code  

De bezoekers worden gevraagd om zich aan de ingang van het kunstproject te registeren via een QR-code. Wie zich registreert, wordt beloond met de exclusieve artistieke videobeelden van BEE XXL op zijn/haar smartphone. Zo beleef je de ultieme BEE XXL ervaring.  

Praktische informatie 

Vanaf 4 tot 20 september op het strand van Knokke-Heist t.h.v. de Meerlaan. 

Gratis toegang 

Meer info via mykh.be/beexxl 

Vertel het verder

Via Facebook Via Twitter