Knokke-Heist bezoeken als toerist?

Hippe rollerskatepiste in retrostijl deze zomer in Knokke-Heist

Rolschaatsen is (weer) hip en wie zich eraan wil wagen kan deze zomer in Knokke-Heist terecht op het kerkplein van de H. Margaretakerk in het centrum van Knokke. Van 11 juli tot 30 augustus 2020 komt er een outdoor rollerskatepiste met de klinkende naam Rosie’s Roll-In. Je wordt er ondergedompeld in de hippe retrosfeer van de jaren ‘50. Door shoppers en bezoekers een sportieve, trendy en kleinschalige beleving aan te bieden, hoopt het gemeentebestuur de lokale handelszaken en horeca in de buurt een serieuze boost te geven. Uiteraard zullen er heel wat maatregelen genomen worden zodat het rolschaatsen op een coronaveilige, maar wel plezante manier kan plaatsvinden.  

Hoog instagramgehalte 

Rolschaatsers zullen zich volledig in de sfeer van de fifties wanen, want de outdoor piste wordt volledig in dit thema aangekleed. Denk maar aan Amerikaanse diners uit de jaren 50, zwart-wit geblokte ondergrond, rock & rollmuziek uit de jukebox, groen-roze pastelkleuren, … Kortom Rosie’s Roll-In wordt een waar retroparadijs voor menig Instagrammer. Smeer dus niet alleen je rolschaatswieltjes in maar ook je vetkuif.  

Veiligheidsmaatregelen 

Het is in coronatijden uiteraard niet de bedoeling het een volkstoeloop wordt op de rollerpiste. Het zal vooral een kleinschalige beleving zijn waarbij maximaal 60 schaatsers tegelijkertijd worden toegelaten. De rolschaatsen worden voor en na gebruik onmiddellijk ontsmet. Mondmaskers worden aangeraden en er zullen voldoende dispensers aanwezig zijn met desinfecterende gel.  

Impuls voor de lokale handelaars.  

De doelstelling van het project is uiteraard om de lokale economie een duwtje in de rug te geven. De rollerskatepiste zal zorgen voor meer beleving voor een breed publiek. Door bewust te kiezen voor een hip concept zet Knokke-Heist zijn trendy imago nog wat kracht bij en dat werkt op lange termijn uiteraard versterkend voor de kustgemeente. Door samen te werken met de lokale horeca en handelaars door onder meer pakketten uit te werken voor individuen en groepen zal de lokale economie al rechtstreeks kunnen profiteren van het event.   

 

Vertel het verder

Via Facebook Via Twitter