Knokke-Heist bezoeken als toerist?

Technologie en senioren ontmoeten elkaar in WZC De Noordhinder

Op vrijdag 6 maart 2020 vond in WZC De Noordhinder de feestelijke onthulling van een belevenistafel plaats. Bewoners, familie, medewerkers, vrijwilligers konden klinken op dit nieuw technologisch snufje. Zorgmanager Johan Verfaillie gaf in zijn speech weer hoe dit samen met de Lions Club tot stand is gekomen.  Daarna was het aan voorzitter Kathleen van der Hooft en voorzitter van Lions Club Benoit Beernaert om de tafel te onthullen.  De werking van de belevenistafel werd door logopediste Sara De Meurisse via een demonstratie voorgesteld. Door de ruime toepassingsmogelijkheden kunnen alle bewoners in het woonzorgcentrum De Noordhinder van deze recreatieve en revalidatietool genieten.

Technologie staat niet stil de dag vandaag en dat wil de Welzijnsvereniging Het Dak zijn bewoners ook laten ervaren. Het Dak implementeert al heel wat moderne snufjes in de dagelijkse zorg, denk maar aan het gebruik van tablets, youtube en Spotify. In 2018 maakten de bewoners kennis met de belevenistafel. Een staaltje moderne technologie in de vorm van een verplaatsbare, rolstoelvriendelijke tafel die op elke gewenste plek neergezet kan worden. De mogelijkheden van zo’n tafel zijn groot. De belevenistafel biedt ontspanning, maar kan ook ingezet worden voor communicatie, reminiscentie en geheugentraining. Het betekent een mooie aanvulling op een gevarieerde dagbesteding voor de bewoners.

Na vele inzamelacties en dankzij de steun van de Lions Club Knokke-Heist, kon Het Dak begin 2020 de belevenistafel aankopen. Het was hartverwarmend te zien hoe iedereen zijn steentje heeft bijgedragen. “Wij willen daarom ook iedereen bedanken die ons gesteund heeft om deze aankoop te verwezenlijken” aldus het Parateam van Het Dak.

Vertel het verder

Via Facebook Via Twitter