Knokke-Heist bezoeken als toerist?

Zet een papieren bloem voor je raam

In het kader van de Warmste Week wil Watafrik in deze donkere maanden de straten wat opfleuren met papieren bloemen. De organisatie heeft daarom aan burgemeester Graaf Leopold Lippens gevraagd of hij de bevolking kan oproepen om een papieren bloem te maken en deze thuis voor het raam te plaatsen. Het gemeentebestuur werkt uiteraard graag mee aan deze hartverwarmende actie. Heel wat Knokke-Heistenaars zijn heel bedreven in het creëren van dergelijke bloemen. Normaal gebeurt dit in het zomerseizoen op het strand maar nu kun je dus met het hele gezin deze florale creativiteit ook voor de haard uitproberen. Via deze link vind je alvast voldoende inspiratie.  

Schenk je papieren bloem aan iemand die een attentie kan gebruiken 

Inwoners worden verzocht ook een foto te nemen en op te sturen naar bloemenactie@watafrik.org
De maker of inzender van de mooiste bloem wordt dan nog in december in de bloemetjes gezet. 
Tijdens de winterzonnewende op maandag 21 december 2020, de kortste dag van het jaar, is het de bedoeling dat je je bloem aan iemand geeft die een attentie kan gebruiken.  “De tijden zijn wat ze zijn en ieder spatje vrolijkheid kan ons zeker helpen” aldus Herman Gevers, voorzitter van Watafrik. 

Het gemeentebestuur hoopt dat zeer binnenkort een aantal buurten in onze gemeente een mooie bloemenwandeling uitstippelen. Papieren bloemen maken is minder moeilijk dan je denkt en een leuke bezigheid, vooral wanneer het bij iemand een glimlach tevoorschijn tovert! 

Voor alle info:  

Herman Gevers 
herman.gevers@watafrik.org 
www.watafrik.org 

  

 

Vertel het verder

Via Facebook Via Twitter