Knokke-Heist bezoeken als toerist?

Omgevingsvergunning voor realisatie nieuwbouwproject HOOST ingediend

Op 26 september 2020 heeft projectontwikkelaar CAAAP de omgevingsvergunning voor de realisatie van het nieuwbouwproject HOOST op het Maes en Boereboomplein in Heist ingediend bij de gemeente. HOOST, een spectaculair ontwerp van het Parijse architectenbureau Jacob + MacFarlane  is de nieuwe naam van de kleurrijke toren die op het Maes- en Boereboomplein uit de grond zal rijzen. Het verwijst naar Heist, de hoogte en het gastvrije (“host”) gevoel dat men krijgt in de appartementen. Onderaan HOOST bevindt zich het Community House, de publieke delen met onder andere de bibliotheek en evenementenruimte. Het project omvat verder ook nog de bouw van een ondergrondse parking en de heraanleg van het plein en de straten.  

Openbaar onderzoek 

De procedure voorziet een openbaar onderzoek van maandag 12 oktober tot 12 november 2020 waarbij iedereen de dossierstukken kan inkijken. De plannen kan je via het publieke omgevingsloket of op afspraak ter plaatse bij de dienst Stadsontwikkeling in het stadhuis op het Alfred Verweeplein 1  inkijken. 

Start van de werken tweede helft 2021 

De aanvang van deze procedure betekent niet dat er onmiddellijk zal gestart worden met de werken. Het begin van de bouwwerken is pas gepland in de tweede helft van 2021. Het plein kan dus nog een geruime tijd benut worden als openbare parkeerplaats. Ook op de Agoraspace kunnen jongeren er nog blijven spelen en sporten.  

Voor meer info: 

Om alle geïnteresseerden zo goed mogelijk te informeren heeft de projectontwikkelaar  de website www.hoostknokkeheist.be/buurt ontwikkeld waarop je het antwoord vindt op de meest voorkomende vragen (FAQ). Vind je het antwoord op jouw vraag niet onmiddellijk terug? Dan kan je telefonisch of via email contact opnemen met CAAAP via hoost@caaap.be of T 09 242 90 30. 

Vertel het verder

Via Facebook Via Twitter