Knokke-Heist bezoeken als toerist?

De Guido Gezell(ig)estraat : het warmste straatje van Knokke-Heist

De oproep van het gemeentebestuur om in deze coronatijd met kerst- en lichtversiering aan de huizen en in de voortuinen wat extra warmte en sfeer in straat te brengen viel bij de bewoners van de Guido Gezellestraat in Heist niet in dovemansoren. Aan elke regenbuis is een dennentak met kerstballen en lichtjes opgehangen. Sommigen plaatsten zelfs een kerstboom of klauterden in een bestaande boom om er ballen en lampjes in te hangen.  

Restjes van kerstbomen op het Heldenplein gerecyled 

“Fantastisch dat alle omwonenden zo spontaan meewerkten aan dit hartverwarmende initiatief”, vertelt Wilfried Gussé. “Mijn echtgenote Moniek is op de proppen gekomen met het basisontwerp, versierd met de resten van het groen van de kerstbomen rond de kerststal op het Heldenplein. Met dank aan Martin Vandenbroucke om ons de kans te geven de onderste takken van zijn kerstbomen te recyclen. Daarna is iedereen enthousiast op de kar gesprongen” gaat Wilfried verder.  

 

Multiculturele solidariteit 

“We zijn hier omringd door een multiculturele gemeenschap maar het was verrassend hoe het opsmukken van je gevel mensen samenbrengt” vult echtgenote Moniek aan.  “Tweedeverblijvers, Pakistaanse en Mongoolse omwonenden... ze droegen allemaal op een of andere manier hun steentje bij. En wie geen kerstballen had, die kreeg er gewoon gratis van iemand anders” knipoogt Moniek.  

Nieuwjaarsdrink in de Guido Gezell(ig)estraat 

“Het samen versieren van onze straat bracht zodanig veel gezelligheid en solidariteit teweeg dat we besloten hebben om op 1 januari 2021 om 12 uur ‘s middags allemaal buiten op een coronaveilige manier te toosten op het nieuwe jaar aan onze voorgevel” verklapt Wilfried ons nog.  

Het gemeentebestuur feliciteert de buurt met hun geslaagde kerst make-over van de Guido Gezellestraat en is overtuigd dat ook nog heel wat andere wijken in de badplaats dit schitterende voorbeeld zullen volgen! 

Vertel het verder

Via Facebook Via Twitter